Løpe 5 km fortere enn 20 min til våren?

 mølle (1)

I løpet av høsten/vinteren har jeg kommet med flere forslag til mølletreninger for alle dere som skal delta i løp når våren og sommeren kommer.

Jeg har stort sett snakket om 10 km gateløps trening, men du er kanskje en som skal prøve deg på en 5 km ?

Selv mener  jeg at jeg er god nok til å løpe 5 km på ca. 19 – 20 min, så denne mølleøkta tar utgangspunkt i at du er i den formen. Er du noe dårligere så løp noe saktere på de forskjellige intervallene.

Du kan f.eks. starte den første km på  4.50 min/km og oppvarmingen kan gå på ca.6.00 min/km. Jeg startet forsiktig med oppvarming i 15 – 20 min på 5.20 min/km, som er en OK behagelig fart for meg  der jeg ikke får for høy puls. Deretter hadde jeg som plan å løpe 4 km på 16 min som er en Ok fart (midt på vinteren) for en som har lyst til å løpe under 20 min på 5 km når våren kommer.

Jeg/vi har jo enda en del muligheter for progresjon fremover vinteren/våren. Jeg vil selv prøve øktene og se på min fremgang både når det gjelder fart og lengde på den harde delen av treningsturen. Under ser du forslaget på dagens treningsøkt. Prøv den og følg med på bloggen fremover.

Kanskje jeg Vi i Team Kristiansen kan hjelpe deg til å nå målene dine for løpssesongen 2017.

 

Oppvarming 15 – 20 min 5 .20 min/km
1 km 4.30 min/km
2 km 4.20 min/km
1 km 4.10 min/km
Jogg ned 10 min 5.00 min/km

 

Lykke til!!

Hilsen Ingrid