Annerledes tur på sjø og land. Anbefales!!

 

Våknet til en litt trist og grå dag 1. Pinsedag og spiste en god lang frokost med vårt ”superbrød” Markset´s brødmix. Vi diskuterte litt hva slags aktivitet vi skulle finne på i dag og valget falt på en ”kortreist” aktivitet. Vi fant frem våre kajakker og pakket ned litt klær og mat for en dag på sjøen. Vi trives begge i våre kajakker på fjorden vår Eidangerfjorden ved Brevik, så dette kunne bli en fin dag.

Underveis på turen bestemte vi oss for at vi skulle gjøre en kombitur (kajakk/gåing). Vi padlet ut fra hytta vår i Eidangerfjorden og satt i kajakkene i ca. 8 km før vi tok beina fatt. Den øya vi gikk i land på heter Løvøy og ligger like utenfor Brevik.

I sommerhalvåret går det rutebåt ut hit, så har du ikke kajakk eller annen båt kan du komme ut til denne idylliske øya allikevel. Her ute er det mange hytter, men det er også friområder som hvermannsen kan benytte. Det er flotte stier som fører oss gjennom fine grønne turområder.

Det er ikke så langt, så det passer godt for både ban og voksne. Etter at vi hadde gått de kilometrene som man kan gå på Løvøy satte vi oss igjen i kajakkene og padlet en annen rute hjem til vårt paradis i Eidangerfjorden. Dette ble en flott naturopplevelse både på land og sjø. Vi vil anbefale slike turer til alle dere som har muligheter. Det er nok ikke bare vi i Eidangerfjorden som kan gå i land på fantastiske øyer med fine turstier. Så folkens , bruk fantasien og nærområdet der du er og kom deg ut i den flotte naturen vi har i Norge.

Jeg bruker Garmin Forrunner 935  når jeg er ute på alle mine treningsturer. Det er alltid gøy og se  på kartet  når jeg kommer hjem og jeg laster inn på Garmin connect.  Kanskje det kan være noe for deg?