Stolpejakten en flott aktivitet for alle ?

 

Vi i Team Kristiansen er over middels aktive tror jeg at jeg har dekning for å si. Selv går/løper jeg, ca. 20 000 -30 000 skritt pr. dag og det er vel i overkant mye. Slik blir det når man har en jobb som treningsveileder/PT- trener i løping.

 

Min datter Marte (som er høygravid 2 dager til termin) som driver Marte Kristiansen personlig Coaching har gått stolpejakt turer i noen uker nå og har anbefalt det for meg. Hun er utdannet som Master i folkehelse og er spesielt interessert i slike lavterskel tiltak for å få folk mer aktive.

 

Jeg er virkelig selv blitt litt hekta på denne stolpejakten nå. Jeg går, løper eller sykler rundt for å finne disse stolpene som er blitt satt opp rundt om i byen. Det er en flott måte å bli kjent i sin egen by på og jeg vil virkelig anbefale dette.

 

Vi startet med å finne vår første stolpe med vårt barnebarn på 1 ½ år for ca. en uke siden og jeg har funnet noen hver dag siden. I dag har min mann og jeg hatt en flott sykkeltur hvor vi har funnet mange stolper i et område i byen vi sjelden er. Vi har lært mye på denne turen både hvor steder er og ikke minst hvordan bevege seg rundt i byen på andre måter enn i bil.

Har du ikke startet med denne aktiviteten enda vil jeg virkelig anbefale deg å prøve. Virkelig et flott lavterskel aktivitet for store, små, gamle og unge.

Slik kan et kart se ut. Her er det bare å sette igang!!

Slik kan du komme i gang:

Finn stolper: Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: fysisk kartmappe eller elektronisk integrert i app. Kartbrosjyren er å finne gratis hos diverse utsalgssteder og institusjoner (dette varierer fra kommune til kommune). I en del kommuner blir kartmappene også distribuert til alle husstander. Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader*, finner du alle?

*Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:

  • GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
  • BLÅ – enkel
  • RØD – medium
  • SVART – vanskelig

Lykke til med Stolpejakten!