Hva har skjedd? Har jeg fått superkrefter?

 

I løpet av de siste 9 månedene når jeg har vært gravid, har jeg mange ganger lurt på om gravide damer får superkrefter? Det har til tider føltes sånn, at man får til så mye mer enn man selv hadde trodd før man var gravid. Nå snakker jeg så klart om meg og min erfaring med mitt svangerskap. Ingen er like. Men likevel, man må da være ganske sterk for å klare å bære frem et barn.

Når jeg ser tilbake på de 9 måneder som har gått, så tenker jeg at jeg ikke helt skjønner hvor tiden er blitt av? Jeg har hatt tunge perioder, men jeg må innrømme jeg nesten bare husker de fine og spreke stundene jeg har hatt. Så det har vært fler av dem, heldigvis. Jeg har hatt kvalme, jeg har vært stuptrøtt i perioder, jeg har hatt vondt i bekkenet og jeg har hatt masse vanlige gravidplager. Men alt i alt så har jeg hatt 9 fine måneder. Det er mye tanker og det er mye som skjer med kroppen som man aldri har opplevd, og som man ikke kan forstå før man har vært i samme situasjon selv. Men for min del har det vært morsomt, tungt og spennende på en gang.

På onsdag er det kun 1 uke til termin, og jeg merker at både jeg og TK er ganske klare for at alt kan skje, når som helst. Likevel så får vi gjort mye av det samme vi alltid har gjort. Vi er fortsatt aktive og trener sammen. For min del er alt i mye kortere og roligere form, men jeg er så glad for at det å være aktiv er endel av min livsstil. Jeg trives med det, og det er kanskje derfor svangerskapet mitt har vært så bra? Fordi jeg var brukbart trent før jeg ble gravid, og fordi jeg har holdt koken hele veien.

Jeg tror rett og slett av en graviditet kan være bra for kroppen. Jeg føler selv jeg har hatt superkrefter mye deler av svangerskapet. Det begynner å bli mindre superkrefter nå mot slutten, men jeg tror det er mer fordi jeg er utålmodig og jeg vet jo virkelig ikke hva jeg går til. Men det er så mange som har klart dette før meg, så hvorfor skal ikke det gå bra med meg? Jeg tror og håper kroppen er rusta for dette fordi jeg har holdt formen vedlike. En sterk kropp tåler jo mer enn en svak kropp. Kvinnekroppen generelt er ganske kul. Og jeg tenker man kanskje får enda mer superkrefter etterpå? Fordi kroppen er vant med å bære mye mer, og plutselig så er du lettere og du har gjort en av verdens viktigste jobber. Jeg ser frem til det og jeg håper alle som er i min situasjon, nyter siste tiden de har og tenker positive tanker rundt det hele.

Ta kontakt med: – MK –