Hvordan velge riktig sports-BH?

 bras

 

Selv har jeg trent og løpt i mange år og i løpet av alle disse årene har det vært en stor utvikling på dette viktige plagget for oss damer som ønsker å være fysisk aktiv. Selv har jeg aldri hatt så store bryster at det har vært noe problem, men jeg opplevde litt av problemene mange kan ha da jeg var ammende.

Jeg har 3 barn og ammet alle tre mer enn ett år. Da fikk jeg virkelig oppleve hvordan det kunne være å løpe med dårlige BH. Uansett hvilken treningsform man driver med , er det viktig å ha en sports-BH som sitter ordentlig og føles behagelig. Og ikke minst er laget i et materiale som ikke blir for fuktig (vått) når man svetter.

Jeg har prøvd mange typer noen er bra noen mindre bra, så her er det lurt å prøve seg litt frem. Jeg kommer her med noen tips på hva du skal legge vekt på når du skal kjøpe deg en sports BH. Jeg er veldig fornøyd med cw-x sin sports BH, og kan anbefale den på det varmeste.

Hvordan finne en sports-bh som passer til dine behov?:

  1. BH-en bør fjerne svetten og varmen du produserer når du trener. Viktig å velge en med god kvalitet.
  2. Bytt BH med jevne mellomrom. En sports-BH som blir brukt jevnlig holder gjerne i 8 –12 måneder, avhengig av hvor ofte den blir vasket. Etter en del bruk og vasking vil stoffet begynne å miste noe av elastisiteten, og støtten blir dårligere.
  3. Skal du trene ved åligge på  ryggen, f.eks. pilates eller aerobic, så kjøp da en BH uten hekter i ryggen som kan irritere eller gnage når du ligger.
  4. Unngå sømmer som gnager eller irriterer. Selv klipper jeg av vaskelappen før jeg begynner å bruke den.
  5. Brystene skal ha det godt i BH-en. De skal ikke bli klemt så flate at det føles ubehagelig. Det er viktig at du kjøper rett størrelse.
  6. Sjekk størrelsen etter vask. I en svensk test fra 2007 krympet flere merker så mye etter første vask at de ble en størrelse mindre. Så vær obs på dette problemet. Viktig å følge vaskeanvisningene nøye, og klag hvis BH-en blir så liten etter vask at den ikke lenger passer.
  7. Det er avgjørende at du prøver på deg BH-en og kjenner hvordan den støtter når du hopper, løper på stedet el. Da blir du mye klokere på BH-ens styrker og svakheter, ja rett og slett om den passer for ditt bruk.

Lykke til!!