Derfor burde du trene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Husk, trening og aktivitet er ferskvare

Jeg får inntrykk av at mange legger treningen på hylla når det er sommer og ferie. Dette er nok ikke så lurt, mange mener de ikke har tid på sommeren. Men har man tid i en hektisk hverdag, bør man vel i hvert fall ha tid når sommeren kommer og man har ferie. Trening og aktivitet er ferskvare, og det er derfor viktig å holde det ved like. Trening og aktivitet bør man med andre ord gjøre regelmessig, hele året. Jeg er for helårskroppen, og derfor bør den holdes ved like hele året.

Det finnes uendelig mange gode grunner for å trene. Mange trener for å holde vekten, andre trener for å forbedre tiden sin på et løp eller lignende, noen trener fordi det gir dem overskudd. Det er som sagt mange gode grunner til at man bør innføre trening og aktivitet i livsstilen sin.

Her kommer gode grunner til å trene:

Du holder vekten
Fler og fler i dagens samfunn sliter med vekten, dette kommer av for mye dårlig mat og for mye inaktivitet. Er du flink å trene og eller være fysisk aktiv daglig, vil du kanskje lettere klare å holde den vekten du ønsker. Du vet at det er lettere å holde vekten med å trene, men vet du hvorfor? Det er fordi fysisk aktivitet bidrar til økt oksygenopptak, som betyr bedre kondisjon og at kroppen brenner lagret fett. Norske anbefalinger sier at voksene bør være minst 30 minutter aktive daglig. Det holder for de fleste å gå, men ønsker man å løp, sykle eller gjøre andre ting er det også gode alternativer.

Du får sterkere muskler
Sterke muskler er alltid en fordel. Du har kanskje hørt at man får sterkere muskler av å være fysisk aktiv og trene. Dette er med på å øke forbrenningen. Dette fordi jo mer muskler du har, jo mer forbrenner du. Dette gjelder selv når du ikke er aktiv.

Du blir sterk i beina
Sterke bein er både fint og godt for kroppen. Beina våre er viktige, og det lønner seg å være sterk i dem. Dette gjør både hverdagen og arbeidslivet lettere for de fleste. Sterke bein gjør også at man får mindre skader. Det å oppnå høyest mulig beinmasse i ung alder kan være en viktig forebyggende strategi for å redusere fremtidig risiko for utvikling av osteoporose, eller beinskjørhet.

Du får finere og bedre hud
Ja, man får bedre hud av å trene og være aktiv. Det er med på å øke sirkulasjonen i kroppen, som igjen er med på gi huden de næringsstoffene den trenger for å holde seg fin lenger. Med mer oksygen i kroppen, vil den også produsere mer kollagen, som er med på å styrke huden.

Du blir mindre stressa
Dette kommer godt med i en ellers så hektisk hverdag og samfunn. Fysisk aktivitet og trening er med på å senke stressnivået i kroppen. Dette fører også til lavere puls og blodtrykk, i tillegg til mindre anspente muskler.

Du blir i bedre humør
Ingenting er vel bedre enn mennesker i godt humør? Det viser seg at dersom du sliter med depressive tanker eller en mild form for depresjon, kan trening redusere symptomene. Når man er aktiv produserer man hormonet som kalles endorfiner. Dette hormonet gir en lykkefølelse og en velværefølelse for oss mennesker.

Du får bedre immunforsvar
Man får bedre immunforsvar av å være regelmessig aktiv. Man vil få mindre sykdommer og virus. Man vil genrelt være i bedre allmenntilstand.

Det er bra for kroppen og hjernen
Trening øker blodtilførselen til hjernen vår. Resultatet av dette er at du husker bedre, får flere og bedre ideer og det er lettere å konsentrere seg.

Her er altså mange gode grunner til å trene og være aktiv. Om du ikke allerede er det, kanskje du finner noen gode grunner til å starte med det her?

God trening og fortsatt god sommer

Ta kontakt med  Marte Kristiansen  om du trenger hjelp :

– MK –