Er du så tøff og sterk som du viser til alle andre?

“Oj, du er veldig tynn”

Har du noen gang tenkt over hva du sier til folk? Kjente eller ukjente ? Det kan være lurt å tenke seg en ekstra gang om før man sier ting. Som jeg personlig har hørt mange ganger opp igjennom : “åh du er så tynn du”. Det er kanskje godt ment fra noen. Men for meg er det sårt. Jeg vet jeg er tynn, og kanskje burde veid mer fordi jeg er såpass høy. Men sånn er det. Vi er forskjellig. Er det noe hyggeligere å fortelle noen de er for tynne enn for tykke? Nei, for vi er forskjellig og det kan være grunner du ikke vet om som gjør at ting er som det er. Så kropp og utseende skal man alltid være forsiktig med å kommentere, uansett. Det er ofte sårt.

Dette fordi du vet egentlig aldri hva som foregår inn i hodet på personen du snakker til. Kanskje du treffer et punkt som ikke er så enkelt? Det er ikke sikkert det du sa var vondt ment fra deg.

Det er mange man kjenner o​g ikke kjenner, som kanskje virker sterke og tøffe psykisk når du er sammen med dem, ser dem eller leser om dem. Men hvordan er de alene? Det vet man aldri.

Psykiske lidelser er blitt mer og mer vanlig i dagens samfunn. Hvorfor er dette blitt så vanlig? Jeg tror personlig det har mye med samfunnet å gjøre. Presset som ubevist henger over oss på alle arenaer. Media som skaper press på hva vi burde oppnå på trening, i det sosiale, på jobb, på skole også videre. Det er også flere og fler unge som sliter med akkurat dette. Det er ganske skremmende spør du meg. Og veldig trist.

Poenget mitt er at man bør bli flinkere til å dele tanker og følelser med andre man er glad i. Ikke bær på dem alene, da blir de ofte altfor tunge. Dette gjør det ofte verre, og man kan fort havne i en ond sirkel. Psykiske lidelser noe de fleste rammes av en eller flere ganger i løpet av livet. Det er ikke fordi det er noe galt med deg, det er bare sånt som kan skje. Kanskje du har opplevd for mange nedturer, noe traumatisk eller kanskje det bare har vært for mye. Ikke tro at alle andre er så sterke, har det så bra og at alt er så fint. Vi har som regel alle noe å jobbe med når det kommer til psyken. Store eller små problemer. De takles forskjellig.

Det er likevel viktig å tenke over hva du sier til andre. Det å kommentere kropp og utseende kan være sårt, det å kommentere jobbsituasjon eller utdannelse, økonomi, det å kommentere forhold og generelt private ting kan være sårt og kan vekke følelser. Vær hyggelig mot andre og sifra om noen er urettferdige med deg.

Vi har alle vanskelige perioder. Ikke tro på alle “glansbildene” du ser på sosiale medier, vær realistisk. Snakk med en venn eller en proff om dine plager. Har du det ikke godt psykisk med deg selv, kan det være vanskelig å være sosiale. Selv med de du er mest glad i. Hodet må være på plass. Det må ha det fint. Det er lettere å ha det bra med andre når du har det bra med deg selv. Heia åpenhet og folkehelsa. Vi må stå sammen og bygge hverandre sterkere. Ingen klarer seg alene. Jeg har mine plager og problemer, du dine. Og sånn er det. Ikke skam deg over det. Det gjør deg sterkere og tøffere i lengden.

Ta kontakt med : – MK –