Forlenger en god latter livet ?

 image2

Kroppen produserer endorfiner når vi ler. Det er et hormon som demper stress, døyver smerte og får deg til å føle mer velvære. Latteren setter fart i hjernen, blodomløpet, hjertet, musklene og fordøyelsen, og lungene blir fylt med oksygen.

Det resulterer i at vi hviler ut både fysisk og psykisk. Ler vi, smitter dette over på andre som er rundt oss. Stemningen blir lettere og muntrere, og du og de rundt deg blir i bedre humør. Latter styrker selvtilliten og øker følelsen av samhørighet når flere ler av det samme. Vi ler best og oftest sammen med mennesker vi kjenner.

Glade, humoristiske personer har det bedre og presterer mer enn andre, og humor er derfor en egenskap som er viktig i jobbsammenheng og hos idrettsutøvere.

De fleste trives bedre på en arbeidsplassen når man kan snakke og le sammen med kollegaer. Er det mulig å lære seg til å bli gladere? Ja, faktisk! Hvis du prøver å se det komiske i tilværelsen og aktivt bruker alle anledninger som dukker opp, føler du deg mer morsom. Da vil også andre oppfatte deg som morsom, og du vil få enda mer glede inn i livet ditt.

Noen glade tips:

  1. Hvis du ser glad ut, så blir du glad.
  2. Smil til andre, så får du smil tilbake.
  3. Oppsøk andre glade mennesker. Delt glede er dobbel glede!
  4. Vær sammen med barn! De ler mer enn dobbelt så mye som voksne.
  5. Lær deg å kjenne din egen humor. Hva gjør deg glad? Hva ler du av?
  6. Les morsomme bøker eller blader.
  7. Se gøyale filmer.

En god latter forlenger livet. En amerikansk undersøkelse viser at optimisten lever omtrent 20 % lengre enn pessimisten. Da er det all grunn til å ta humor på alvor!

Kilde: Helse og kost