Utfordrende mølleøkt for 10 km løpere(30 min løpere)

Da jeg var på toppen av min karriere og hadde som mål å løpe under 30 min på 10 000 m, løp jeg ofte standariserte mølle økter. En av de øktene jeg løp er den som jeg legger ut i dag. Jeg startet med 15 min oppvarming på 4.30 min/km for så å løpe opp/ned økt som jeg kalte det, og jeg avsluttet med 15 min på 4.30 min/km. Selv synes jeg det var en fantastisk god økt der jeg måtte jobbe bra over lang tid. Og det viktigste var at jeg ikke fikk en eneste pause underveis. Veldig fin trening for oss som vil løpe fort på lange løp.

Midt på vinteren kunne det av og til bli litt tøft å løpe den siste 5 min på 2.50 da valgte jeg heller å løpe 10 min 3.00 min/km og kuttet ut den siste utfordringen. Når sesongen nærmet seg og menge treningen ikke var så høy, kunne jeg løpe den siste 5 min 2.50 min/km. Dersom det gikk greit uten at pulsen ble for høy visste jeg at formen var god. Det var en herlig følelse. Kanskje dette kan være en fin økt for dere som drømmer om en tid under 30 min på 10 km. Men prøv dere frem, ikke kjør siste hastighet dersom pulsen kommer mye over terskel puls. Dersom du gjør det trener du deg høyst sannsynlig ned. Her er stikkordet PROGRESJON. Altså prøv samme økta igjen om 3 – 4 uker og se hvordan du takler den da. Går det lettere har du høyst sansynlig trent riktig i mellomtiden.

Lykke til!!

30 min på 10 km

5 min på 4.00 min/km

5 min på 3.20 min/km

5 min på 4.00 min/km

5 min på 3.10 min/km

5 min på 4.00 min/km

5 min på 3.00 min/km

5 min på 4.00 min/km

5 min på 2.50 min/km

 

Ønsker du råd og hjelp på hvordan trene for å nå målene dine ta kontakt  med oss i Team Kristiansen