Er strikking bra for helsa?

FullSizeRender 

Selv er jeg glad i å drive med handarbeid. Jeg synes det er både avslappende og hyggelig og strikke (ja gjøre andre typer handarbeid også). Jeg får brukt litt av mine kreative egenskaper og sist men ikke minst jeg får laget noe som er gøy å bruke selv eller å gi bort i gave.

De siste årene har jeg strikket mange puter i Marius – Seterdal – , Fana – mønster, som jeg har gitt bort i gaver. Nå er det blitt trendy å lage ting fra bunnen av, det gjelder både mat og klær. Som en motkultur til bruk og kastmentaliteten, setter vi kanskje mer pris på det som er ekte og hjemmelaget?

Og kanskje er det nettopp derfor håndarbeid, og spesielt strikking, er blitt så populært igjen? Det er en gladnyhet for meg i  alle fall, da jeg elsker å være kreativ med strikkepinnene. Det beste av alt er at man blir både glad og i godt humør av å strikke. Er du nybegynner med strikkepinnene bør du starte med noe enkelt, slik at du føler en mestring. Ikke start med for vanskelige oppskrifter el.l. da kan du miste motet ganske raskt. Det som er så flott med strikketøyet er at

  1. Strikketøyet kan tas med overalt, på reiser, på bussen for å nevne noe.
  2. Man kan multitaske og dermed gjøre flere ting man liker samtidig. Selv hadde jeg veldig ofte et strikketøy med meg i enkelte skoletimer. Til litt irritasjon for enkelte lærere (nå i ettertid skjønner jeg det godt), men selv følte jeg at jeg greide å følge OK med. Nå når jeg er voksen er det sjelden jeg ser på TV uten et strikketøy.
  3. Du kan få bedre hukommelse. De siste årene har flere studier gitt indikasjoner på at håndarbeid er bra for hukommelsen.  Også dette har med konsentrasjonen å gjøre. Gladnyhet til alle oss handarbeids elskere.
  4. Du får satt ned tempoet. Mange opplever at hverdagen blir mer og mer stressende. Da kan strikkingen gi deg både fysisk og psykisk ro. Dette føler i alle fall jeg. Jeg får ro i kroppen og blir glad når jeg setter meg ned med et strikketøy.
  5. Du er en skapende person. Å bruke din kreativitet gjør deg glad, og du får en god mestringsfølelse.

Kilde: Allers.no