Løpekurs for Svalbard turn i Longyearbyen på Svalbard

Fantastiske dager i Longyearbyen på Svalbard

Jeg har akkurat kommet hjem fra et 3 dagers opphold på Svalbard. Jeg har vært der en gang før, men jeg ble like fasinert over naturen og forholdene i Longyearbyen denne gangen som forrige gang. Sist gang jeg var der oppe var jeg med på Svalbard maraton (10 km) og holdt også et foredrag ”Motivasjon om løping og trening for alle på alle nivåer”.

Denne gange var jeg der oppe for å motivere og inspirere løpere på alle nivåer i Svalbard turn. Jeg hadde et intensivt løpekurs over tre dager med en gruppe fra klubben. Dessuten hadde jeg et foredrag om ”Løping. Hvordan bli glad i å løpe? Hvordan trene riktig for å få glede av trening og konkurranser ?” Alltid gøy å kjøre slike foredrag om løping, da tilhørerne ofte kommer med spørsmål om hvordan trene for å bli best mulig. Det er ofte slik at tilhørerne ikke alltid tror på meg når jeg forteller hvordan jeg trente. Jeg trente nemlig sjelden eller aldri hard (sjelden over terskel puls). Blant mine/våre PT – kunder i Team Kristiansen (i Oslo) er det mer enn 90% som trener for hardt i forhold til sitt nivå.

DCIM101_VIRBVIRB0087.

Under mitt opphold i Longyearbyen fikk jeg også tid til litt sightsing, det gjorde jeg som vanlig joggende. Fikk vært gjennom hele byen (innafor isbjørn sonen) Utrolig fascinerende natur. Dessuten hadde jeg 4 – løpeøkter med ivrige løpere i Svalbard turn

Jeg lærte de riktig og avslappet løpeteknikk samt gav de råd om hvordan trene intervalltrening på en varierende og ikke for hard måte. Jeg var også på Longyearbyen ungdomsskole og hadde en 9- klasse i dobbelt time i gym. Utrolig gøy da elevene var så positive og lydhøre.
Dessuten fikk jeg også med meg en hyggelig middag på byen på en koselig restaurant sammen noen av deltakerne på løpekurset/treningen og ikke minst en hyggelig lunsj på Universitetet sammen sjefen selv.

Tusen takk for et flott opphold i Longyearbyen!!