10 gode råd for å komme i bedre form! Noe for deg?

 

 1. Velg helst kjente aktiviteter der du aktiviserer flest mulig muskelgrupper, og som gir den viktigste muskelen HJERTET, rikelig med mosjon. Her er noen eksempler på aktiviteter:
 • Rask gange
 • Jogging
 • Løping
 • Sykling
 • Skigåing
 • Dans
 1. Det er viktig at du starter forsiktig og øker treningsdosene etter hvert. Husk at risikoen for skader og overbelastninger er størst i uvante aktivitetsformer, og hos dere som ikke har vært aktive på lenge.
 2. Det er ikke smart å trene rett etter et måltid. Etter en middag eller et annet tungt måltid bør du vente 2-3 timer før du trener.
 3. Alle treningsøkter bør starte med 10 – 15 min oppvarming, deretter kan du øke intensiteten.
 4. Vær forsiktig med treningsintensiteten, spesielt i begynnelsen. (for deg som ikke har trent på lenge) Det er nemlig fullt mulig å forbedre kondisjonen din ved å trene med lav puls (der su kan snakke under hele treningsøkta) Det er bedre å trene med litt for lav puls enn litt for høy, da du da er mer i mestringsmodus. Etter en stund (noen uker) kan du øke intensiteten noe.
 5. Det kan være lurt å avslutte alle treningene med å tøye litt, da spesielt de musklene du har brukt mye. Dersom du løper er det lurt å tøye leggene og hofteleddsbøyerne for å nevne noe.
 6. Husk at det er bare dersom du driver med regelmessig mosjon/trening at formen vedlikeholdes eller blir bedre. Skippertaks metoden fungerer dårlig. ”God form” er ferskvare!!
 7. Finn deg en eller flere som du kan trene sammen med. Da er det enklere å komme seg ut i all slags ver.
 8. Det er lurt å trene til faste tidspunkter.
 9. Husk, det er aldri for sent å begynne å trene/trimme.

Derfor kan det være lurt nå i starten på ett nytt år og starte opp litt forsiktig.

Trenger du hjelp til å komme i gang, så ta gjerne kontakt.

Lykke til!!