Mine beste trenings tips for våren 2019

 

Jeg vil her komme med 5 av mine beste tips for å komme skikkelig i gang med treningen din, ja dersom du ikke allerede er i full gang

  1. Bestem deg

Det er bare DU som kan gjøre en forandring i livet ditt. Denne bestemmelsen er bare din og det er bare du som kan gjennomføre den. Dersom du bestemmer deg for at: «Jeg vil og har lyst» er det flott. Da er sjansen for å lykkes ganske stor. Nå går vi mot lysere triveligere tider og da er det lettere å komme seg ut på en treningstur etter jobb.

  1. Sett deg mål og skriv dem opp

Jeg anbefaler deg og sette deg et langsiktig mål, f.eks. Ett/eller to år frem i tid, første omgang. Deretter setter du deg noen delmål underveis, f.eks. noe du ønsker å få gjort av fysisk aktivitet/trening. Kanskje det er noen kilo du ønsker å gå ned eller trene for å få generell bedre helse. Jobber du langsiktig, jevnt og trutt mot hovedmålet ditt vil du høyst sannsynlig nå alle delmålene dine underveis. Dette inspirerer og får deg til å sette deg nye høyere mål. Så hvorfor vente, sett i gang i dag!!

  1. Rydd tid i en travel hverdag. Det gjelder å prioritere

Her er det viktig at du prioriterer dine gjøremål i en travel hverdag. Det er mye en får gjort dersom en blir mer effektiv og prioriterer riktig. Du kan f.eks. løpe/gå/sykle deg en tur dersom du kjører barn til trening. Gå, sykle eller løpe til jobb. Sett av trening i almanakken din som et «viktig møte». Det er kanskje viktigere å gjøre noe for din egen helse, enn å bruke mye tid på unyttige møter.

  1. Ikke ha alle mulige unnskyldninger for å droppe treningen

Vil du bli i bedre form å gjøre noe for helsa di må du nok sette av litt tid og prioritere. Husk fysisk aktivitet er «fersk vare» den må hele tiden vedlikeholdes. Glem dårlig vær og andre unnskyldninger som er lett å bruke.

  1. Tren gjerne sammen venner eller familie

Det er alltid enklere å trene sammen med noen. Hva om du hadde ukentlig avtaler med en venn eller to. Da slår en to fluer i en smekk. Flott i en travel hverdag. Noen andre som er OK å trene med er familiemedlemmer, mann/kone/barn, da får en fin stund sammen. Gjerne ute i frisk luft, det gir et enda større utbytte enn å trene inne. Treningen får flere dimensjoner.

Har du ikke kommet igang med løping, men har lyst til å være med i en fin løpegruppe (stor spredning på nivå. Passer de fleste)

Så meld deg på da vel. Team Kristiansen startert opp med intervall trening 4/3