Endelig vår, nå kan vi løpe/sykle i parker og på stier.

Nå er endelig våren kommet, her i Oslo har vi ikke hatt en flott vinter for alle oss som liker å gå på ski.   Også på vinteren har jeg 1-2 løpedager i uka enten inne på mølle eller ute, dette for at overgangen til bar asfalt ikke skal bli for stor.   Sykkelen  blir også flittig brukt både som fremkomstmiddel og trenings verktøy. Da komme vi oss ut i marka eller ut i de mange parker og på de flotte stiene som finnes i vårt nærområde.

Selv har jeg løpt ute en stund nå og synes det er helt topp, men pga. mye mølle trening i vinter har jeg passet på og gjøre overgangen til løping ute gradvis. Jeg løper enda noe inne for å gradvis venne beina til uteløping, dette pga. at ute brukes leggene mer enn når en løper på mølle. Det skal du tenke på dersom du nå flytter deg fra tredemølla til stier og grusveiløping.

Mange synes jo også det er tyngre å løpe ute, men det er bare en tilvenning. Vi blir jo god på det vi øver oss på. Løper du ute får du fin natur og frisk luft på kjøpet, og det er jo herlig på denne tiden av året. Steder der det er flott og inspirerende å løpe nå er på Bygdøy, Fornebulandet, Sognsvann, Frogneparken for å nevne noen steder her i oslo-området. Det er enda litt snø på en del stier i marka, men fortsetter dette været vil vi snart kunne løpe på alle de flotte blåmerkede stiene innover i marka. Stiløping er jo blitt populært nå og vi som bor i Oslo området har milevis av stivalg. Så her er det bare å starte. Selv har jeg vært flink til å bruke sykkelen i noen uker allerede.  Jeg synes sykling er en fin mosjonsform og ikke minst et flott fremkomstmiddel.

Men sykling er ganske tungt på de første turene på våren. På den første sykkelturen min tråkket jeg  i vei med gnist og glød, men selv jeg som er i bra form (når jeg løper eller går på ski) fant ut at sykkelformen  ikke  var helt topp. Jeg ble fort både stiv i beina og støl i baken.

Denne erfaringen har jeg hver vår, en trenger noen turer på sykkelen før en føler at en har et lite tråkk. Jeg regner med at mange av dere der ute, har den samme erfaringen. Dette forteller oss at trening[quote float=”right”]Jeg tråkket i vei med gnist og glød, men selv jeg som er i bra form (når jeg løper eller går på ski) fant ut at sykkelformen var ikke helt topp.[/quote] er spesifikk, har du lyst til å løpe bra, så er den beste treninga å løpe. Det samme gjelder når en har lyst til å bli bedre til å sykle, padle, SUP (stand up padling) osv. Man må øve mer på den aktiviteten man ønsker å bli god på.

Det er  mye snakk om bruken av marka og at de forskjellige aktivitetene skal ta hensyn til hverandre. Dette er det viktig at vi alle tenker på når vi beveger oss løpende, gående eller syklende i marka eller i alle våre parker.

Husk alle skal ha en hyggelig og fin opplevelse både fysisk og mentalt når en er ute i skogen eller parkene. Vi skal jo alle  ”lade batteriene” etter en lang arbeidsdag eller arbeidsuke.

God tur ut i marka nå når våren kommer!!