Hvem bestemmer hva vi skal få se av sport på TV?

Selv er jeg over gjennomsnitt interessert i sport, og jeg har i alle år likt og se sport på Norsk TV, stort sett både sommer og vinter. Interessen  min har dessverre dalt de siste årene, da jeg synes sportssendingene på  Norsk TV (NRK) er vel ensidig. Om sommeren får vi stort sett fotball på alle kanaler til enhver tid og om vinteren er det ski og atter ski. Hva med oss som ikke synes fotball og ski er den beste sports underholdningen hele tiden?

De internasjonale topp stevnene i friidrett er god underholdning, og de får vi heldigvis se på norsk TV. Det hjelper og ha noen topp utøvere fra Norge. Alle elsker vel Warholm og Ingebrigtsen (brødene). Men det er flere  ”ukjente” norske friidrettsutøverne som hadde trengt litt media omtale slik at vi seerne kan bli   bedre kjent med dem.  Disse utøverne trenger  rett og slett å bli litt synlige for i det hele tatt å få noen sponsorer, slik at de kan  drive idretten sin slik det kreves i dag. Det samme gjelder utøvere som driver andre sommeridretter som kajakk, roing, seiling, sykkel, terrengsykkel, orientering, tennis, triatlon  for å nevne noen.

Det som kanskje er like viktig er at vi seere kan bli kjent med litt flere idretter, og lære hva som skal til for å bli god i disse idrettene. Selv har jeg vært på mange Norges Cup i terrengsykling de siste årene og det er jeg sikker på ville vært en fantastisk TV idrett, mye fart og spenning. Dessuten har vi jo flere unge utøver på vei oppover  til  verdens klasse. (Petter Fagerhaug Ole Hem m.fl.)  Jeg er sikker på at rekrutteringen til terrengsykling rundbane og langdistanse terrengsykling ville ha gått i været hadde denne sporten blitt vist litt mer i media.

Litt annen vinkling på sportssendingene kan føre til mer rekruttering til de mindre idrettene, de er i alle fall mindre i Norge,  store internasjonalt.  Dette kan føre til at Norge kommer på kartet i flere idrettsgrener.  Da Tutta var i verdenstoppen i golf (før hun ble mamma) fikk vi se en del golf, men nå er det lenge mellom hvert innslag synes jeg.  Hvorfor kan ikke norsk TV sende fra slike idretter uten at vi er aller best? Jeg tror nemlig at flere unge  utøvere ville begynt med disse idrettene dersom de kunne blitt kjent med idrettene gjennom media.

Om vinteren synes jeg nok at langrenn og skiskyting får litt vel mye sendetid, og vi seere blir etter hvert litt mettet. Selv har jeg vært skiløper i Norges eliten på 70 tallet (deltok både i VM – og OL  på ski), så jeg er i utgangspunktet meget interessert i denne idretten, men selv jeg synes det blir litt mye  langrenn.

Det som er litt av årsaken til at vi blir mettet er vel kanskje at de samme utøverne går igjen hele tiden, og det er veldig mange konkurranser over kort tid.  Vi synes vel alle at det er moro å se Norske utøvere som hevder seg i internasjonal idrett, derfor er vel vinteridrettene ekstra gøy. Verden i vinteridretter er jo ikke så stor. Det er jo ikke mange land som har snø. Tenk bare for en verden utøvere som Henrik , Philip og Jakob Ingebretsen og Karstein Warholm må konkurrere med. Det er hele verden det. Håper vi i fremtiden kan få flere morsomme, spennende og spektakulære idrettssendinger på norsk TV