Løpe ute eller på tredemølle, hva er best?

Løpe ute eller på tredemølle, hva er best?

Hva er egentlig hovedforskjellen på å løpe på tredemølle i stedet for og ta seg en løpetur ute? Det er vel mange forskjeller, men jeg skal komme med de viktigste.

  1. Når du løper på tredemølle har du ingen ytre forstyrrelser, som vind, bakker, is/snø med mer.
  2. På tredemølla blir alle steg helt like, det gir en mer monoton løpesteg og du får ikke den generelle styrketrening som løpere trenger. Som vi får helt ”gratis” om vi løper litt ute i vind, regn , motbakker og på sti for å nevne noe.
  3. På tredemølle står du helt stille og bakken beveger seg. Det er motsatt når du løper ute, da må du sparke fra for å bevege deg fremover, da bakken står stille. Du får derfor en litt annen løpestil og du får ikke trent leggene på samme måte som når du løper ute.
  4. Mange mener at det er lettere å løpe på mølle, men jeg vet ikke helt om jeg er enig, dette fordi det er litt mer kjedelig å løpe på mølle. Selv løp jeg mye på mølle da jeg var på mitt beste, dette pga. at jeg bodde i Norge hele vinteren   med vinter og snø. For meg var mølla et verktøy slik at jeg fikk trent nok med OK fart på vinteren, dette for at jeg var i stand  til å konkurrere med de som hele tiden trente på bar bakke. Jeg hadde selv stort utbytte av distansetrening og annen aerob kvalitetstrening på mølle.