Mine opp og nedturer som toppidrettsutøver (Del 3)

Ingrid Kristiansen trening med barn

Jeg prøvde og prøvde, men kroppen lystret meg ikke. Energien min i løp varte ikke lngere enn 30 – 45 min og det var jo ikke godt nok for en som ønsket å løpe maraton.Jeg prøvde bl.a. å løpe Osaka maraton i 1994, men kroppen lystret ikke helt og jeg måtte bryte ved 30 km. Da jeg brøt lå jeg an til en tid rundt 2.23, men etter matstasjonen, hvor jeg drakk noe med sukker var det som å slukke av tenningen på en bil. Kroppen min ville ikke mer.

Energien min i løp varte ikke lngere enn 30 – 45 min og det var jo ikke godt nok for en som ønsket å løpe maraton.[/quote] at jeg kom hjem til Norge igjen gikk til mange leger som var spesialister på sukkersyke og andre lignende sykdommer, men ingen fant ut hva som var galt. Hva skulle jeg gjøre? Det var da jeg fikk hjelp av kinesolog Terje Skriver. Han fant ut at jeg led av hypoglykemi. Bukspyttkjertelen min produserte for mye insulin, og det førte til raskt blodsukker fall, og det passer ikke for utøvere som ønsker å løpe fort på lange løp. Jeg fikk beskjed om å legge om kostholdet, kaffe, te og alle raske karbohydrater ble ”forbudt”, mens proteiner og fett var bra.

Jeg startet opp med kostforandringer raskt, men motivasjonen til å satse mot OL i 1996 hadde jeg mistet dessverre. Jeg gav meg som toppidrettsutøver i 1995, noe skuffet over og ikke nå det siste målet mitt som langdistanse løper.  men etter at jeg hadde prøvd å trene og konkurrere en periode uten særlig hell la jeg løpeskoene op “hylla”.Selv om jeg måtte gi meg med toppidrett  kan jeg jo ikke være misfornøyd med en idrettskarriere  min. Den gav meg både verdensrekorder og verdensmesterskaps titler både i terreng, på bane og på vei.

Jeg har jo i etterkant tenkt mye på at disse problemene med blodsukkeret (hypoglykemien) kom av alle problemene med oppkast og kvalme under de to siste svangerskapene mine,  og at jeg presset kroppen min hardt i mange år.   I ettertid synes jeg det har vært verd det, for du verden hvor mye jeg har opplevd gjennom idretten. Selv om det var tøfft og måtte gi seg litt tidligere enn jeg hadde tenkt. Når jeg ser tilbake på en lang idrettskarriere ser jeg tilbake på en fantastisk tid med mange flotte resultater. Og jeg er veldig glad for at jeg i denne perioden tok meg tid til å få 3 barn.