Slik løste/løser jeg treningen i en hektisk hverdag. Noen tips?

marketing-pic-arrows-1024x768

Denne bloggen skrev jeg for noen  år siden , men den er like aktuell for mange i dag. Jeg får veldig ofte spørsmål om hvordan jeg løste eller løser treningsbehovt mitt i en travel hverdag. Kanskje du kan få noen gode tips her? Jeg regner  med at dere alle kjenner dere igjen. Hvordan skal jeg utnytte døgnet for å få tid til det jeg ønsker ? Jeg mener det første en må gjøre er å sette opp en plan og et mål.

Når du setter opp en slik plan og mål for deg selv er det lurt og informere dine nærmeste om dine planer. Det er enklere å få gjennomført det en har planlagt dersom de nærmeste (familien din, mannen din, typen din osv.) vet hva du har tenkt og hvilke mål du har. Jeg skal ta noen eksempler fra mitt  eget liv. Hvordan jeg planla livet og satte meg mål og delmål. Jeg flyttet målene mine etter hvert som jeg nådde delmålene og det var slik jeg nådde de store høyder med flere verdensrekorder i lange løp, før jeg la opp . Det er disse tankene og måtene jeg jobbet på som jeg har tenkt og fortelle dere. Kanskje dere kan bruke samme metoder som jeg brukte for å nå målene dine store eller små.

billede_til_stud.nyhedsbrev_0

Studietiden, var en vanskelig tid, men alt går dersom motivasjonen er der:

 1. Deltok på to landslag. Dette førte til at hele året var preget av  trening og konkurranser. Viktig å prioritere, hva er viktig/hva  er ikke viktig.
 1. Studieopplegg som ikke tilrettela for toppidrett. Derfor var det ekstra viktig å finne løsninger slik at en fikk trent og gjort  forberedelser som skulle gjøre meg til verdens beste langdistanseløper. Mål og plan ekstra viktig.
 1. Fant løsninger og smutthull for å få trent, var ikke alltid tilstede på alle forelesningene. Fritimene ble benyttet til trening og  tidlig morgen trening ble helt nødvendig for å få gjennomført planen min. I denne tiden fikk jeg god erfaring med god planlegging

Helhetstanken, har alltid vært viktig for meg.

IngridKristiansen

Jobb uten barn og toppidrettsutøver:

 1. Løp til og fra jobb, fin løsning for å få trent. Slår to fluer i et smekk. Blir vant med å være effektiv. Det har jeg hatt mye bruk for senere i min aktive periode.
 2. Jeg hadde noen fellestreninger et par ganger i uka, slik at jeg hadde et treningsfellesskap. Da er det lettere å jobbe mot målet.
 3. Hvordan løser dere dette??? Regner med at flere av dere har det på denne måten! Ikke mist motet!!

260px-Ingrid_Kristiansen_with_family_1987

Toppidrettsutøver med barn, ikke alltid like lett, men alt går dersom en er motivert og har et klart mål og en plan:

 1. Mye morgentrening, før min mann gikk på jobb (5.30 – 6.30) Rett etter amming på morgenen. Effektivt og greit. Dette pga. ingen barnevakt. Dårlig økonomi, ingen familie i nærheten. Måtte løse utfordringen selv. Da var målet viktig for å greie å gjennomføre planen. Målet var å bli verdens beste langdistanse løper.
 2. Jeg løp også mange intervalltreninger ”rundt” barnevogna. Bakkedrag mm. Forberedelser til OL 1984, måtte jeg hoppe over gjerdet på Bislett for å få trent på bane. Banen var stengt, men vi fant løsningene. Forholdene lå ikke helt til rette for oss toppidrettsutøvere heller. Her er det igjen mål og plan som er viktig. Jeg så bare løsningene ikke problemene. Jeg tror mange av dere som sitter i salen kan ha mye å hente på god planlegging og prioritering.
 3. Jobbet mentalt med å se mulighetene og drev med barrierebrytende arbeid. Begynte å jobbe med tankens kraft og visualisering for å nå målene jeg hadde satt meg. Dette tror jeg kan gjøres på alle plan uansett hvilket nivå en trener på. Jeg driver med slikt arbeid med meg selv enda og synes det virker på det nivået jeg er også i dag. Jeg anbefaler dere og prøve.
 4. Jeg som toppidrettsutøver kunne trene med løpevogn, pulk, sykkelvogn og da kan vel sikkert også du som mosjonist og super mosjonist gjøre det uten at du blir dårligere i din aktivitet. Jeg føler at i dag er trening/aktivitet blitt så vanskelig for mange, at mange ikke får tid til det i sin hverdag. Dersom du/dere blir flinkere til å se alle mulighetene til fysisk aktivitet/trening i hverdagen blir denne aktiviteten like naturlig som å pusse tennene. Hadde ikke det vært OK?
 5. Selv har jeg god erfaring med kombinasjonstrening med familiens helga tur, jeg løp gjerne 1- 2 t før en fin familie tur som også varte 1 – 2 t , her fikk en lang fin tur som er godt og ha i ”banken” dersom en skal løpe lange løp, skikonkurranser osv.
 6. Jeg var heller ikke redd for å trene med venninner som var mye dårligere enn meg (ca 30 min dårligere på ½ maraton) dette var en fin måte for meg og være sammen mine veninner i en travel hverdag. Kanskje noe slikt kunne passe deg også?
 7. Tredemølletrening er også en fin måte å få trent i en hektisk hverdag (ekstra bra dersom en har mølle hjemme) Da kan du løpe , selv om du ikke har barnevakt f.eks. Jeg gjorde mye av dette i min aktive periode.

 

Nå som voksen , og mosjonist:

 1. Min jobb i dag er å motiver og inspirere alle til å være fysisk aktive. Jeg jobber med seriøse idrettsutøvere og med alle former for mosjonister. De som har som mål og løpe 10 km, ½ – og hel maraton, de som går , sykler eller løper et av Birkebeiner arrangementene.
 2. En av de viktigste tingene i min filosofi er at ”utøverne” (uansett hvilket nivå de er på; mosjonister, supermosjonister eller aktive) ikke må bli for ”sære” eller ”ensporede”
 3. Mitt motto da jeg var toppidrettsutøver var HUMØR – TRIVSEL – GLEDE. Det tror jeg gjelder de fleste. En får mye energi ved å ha dette i bakhodet.
 4. Gjør ting enkelt, da får en tid til å gjøre det en ønsker.images

Kosthold, har jeg ikke alltid vært så flink med, men jeg har vært heldig og vokst opp på 60 – 70 tallet da det var lite eller ikke noe ferdigmat:

 1. Da jeg var toppidrettsutøver/også i dag spiser normal mat. Ikke fanatisk på noen måte. Unte (unner meg også i dag) meg både kaker, sjokolade, litt vin og øl mm. Faste måltider viktig!Ingrid Kristiansen

Ønsker du veiledning og hjelp av meg for å planlegge din hektiske hverdag? Ta kontakt da vel!!