Flere skritt i en travel hverdag! Hvordan?

Er du en av de som er litt opptatt av å få litt mer fysisk aktivitet i løpet av en dag, selv uten trening? Skal man tro på det man leser ser det ut til at mange er interessert i å få mest mulig fysisk aktivitet ut av en vanlig dag, selv når man ikke har tid eller mulighet til å trene. Hvordan skal man så få til det? I dag kan vi kjøpe oss hjelpemidler som styrer hverdagen vår på alle mulige måter noe som f.eks et aktivitetsbånd (nymotens skritt – teller) gjør. Det selges flere aktivitetsbånd (f.eks Vivoaktive 3 fra Garmin) nå enn før. Så er du en av de som ikke har kommet i gang med din nye aktive livsstil enda (vi er jo snart ferdig med Mars) så anbefaler jeg deg å kjøpe deg et slikt aktivitetsbånd/klokke.

Hva kan du så gjøre for tiltak for å få litt mer aktivitet i hverdagen? Det som er det interessante er at vi trenger ikke gjøre så mye forandring, men bare være bevisst hvilke valg vi gjør i hverdagen, for eksempel . hva gjør du når du kommer til en heis og skal opp i 3. etasje? Finner du trappa og går eller tar du heisen? Tenk på det neste gang. Gjør du de aktive valgene hver gang du kommer i en slik situasjon kan du bli i ganske mye bedre form. Jeg skal gi deg noen tips som jeg synes er gode og som jeg selv bruker for å være mer aktiv i hverdagen.

  1. Gå til jobben om du kan. Er det for langt så gå et stykke før du setter deg på bussen eller t-banen. Eller kanskje sykkelen er bedre å bruke ?(går i alle fall raskere)
  2. Gå til avtaler som du har, det behøver ikke ta så mye lengere tid om ikke avstandene er for lange. Selv går eller sykler jeg til mange av mine møter.
  3. Gå i alle trapper som du møter på din vei.
  4. Ta beina fatt å besøk din kollega i stedet for å sende en SMS eller e-post.
  5. Den siste anbefaling fra Helsedirektoratet er at vi ikke skulle sitte for lenge i gangen i løpet av en dag. Reis deg av og til og beveg deg litt, alt hjelper.
  6. Hva om du kombinerer lunch pausen med en liten spasertur. Da er du høyst sannsynlig mer opplagt til å jobbe når du kommer tilbake til pulten din.
  7. Avtal med en venn å gå deg en tur i stedet for å bare møtes over et måltid eller en kaffekopp. ”Walk and talk” kan anbefales.
  8. Vi sitter vel alle litt for mye foran TV skjermen, så kanskje en liten tur før eller etter litt TV titting hadde vært lurt. (det vet vi vel alle, men det er ikke alltid like enkelt å få gjennomført det, men det hjelper med litt mer bevissthet)
  9. Det aller viktigste en gjør for å bli mer aktiv er å tenke mer bevisst aktivitet i løpet av dagen. Begynner du med det skal jeg love deg at aktivitetsnivået ditt stiger selv om du ikke kaller det trening.

           Det er mye god trening i aktivitet. Lykke til med din nye livsstil!!!