Trenger vi å drikke under trening?

FullSizeRender

Det er mange meninger om hvor mye og hva man skal drikke under trening, men jeg som tidligere langdistanseløper synes vel det blir fokusert vel mye rundt dette temaet for tiden.

Uansett når jeg er ute og løper, sykler, går eller kjører bil ser jeg trimmere med en vannflaske i hånda. Da lurer jeg ofte på hvor lenge disse har tenkt å være på trening/tur. Man blir ikke dehydrert av en løpe,sykkel, gåtur som ikke er for lang og som gjøres under normale vær og temperaturforhold.

Men ønsker du å ha med deg drikke på en løpetur er det lurt og ha et drikkebelte eller en drikke sekk. Dette for at du skal kunne holde en god stil når du løper og ikke trenger å holde i en drikkeflaske. Tenk på det neste gang du er ute på en løpetur. Dersom jeg skal være ute lpå en lengere løpetur og da spesielt når det er varmt. Da  bruker jeg et Nathan drikkebelte eller en Nathan drikke sekk. Det synes jeg fungerer for meg. Det finnes mange forskjellige merker og fasonger på drikkebelter, så gå i en butikk og se hva som passer for deg og din kropp.

 

IMG_3620

 

Nathan drikkebelte: Drikke beltet er enkelt å stille inn slik at det blir sittende stramt og godt rundt kroppen. Selv med noe tungt (nøkkler, telefon el.l.) i lommen satt det fint uten noe hopp og sprett under løpeturen.
Hver flaske tar ca. 3 dl noe som er litt lite for enkelte på en skikkelig lang tur i sommervarmen, men da kan Nathan drikke sekk være et godt alternativ. Korkene er nå blitt helt tette og fine noe som er en klar forbedring fra tidligere modeler,

FullSizeRender 2

 

som sølte drikke på bukse og jakke når en løp, veldig irriterende. Flaskene er lette å få ut under løping og enkle og drikke fra i fart. Det er viktig for at et drikkebelte skal være funksjonelt. Et pluss til Nathans mange drikkebelter er freshe farger som også gjør deg litt mere synlig i trafikken. Et drikkebelte jeg virkelig vil anbefale.

Nathan drikkesekk: Skal du ut på noe lengere løpeturer, sykkelturer eller rett og slett en lang gåtur. Da anbefaler jeg Nathan drikkesekk, hvor du kan ta med deg 2 l drikke. Dessuten er det plass til litt klær eller annet som er nødvendig   om du skulle være ute på en lang tur. Sekken sitter svært godt og er behagelig og ha på seg, både på en løpetur og på en lang sykkel tur (jeg har prøvd begge deler). Den har dessuten god plass I små lommer både til mobil telefon, nøkkler og kamera for å nevne noe.

God tur!!

FullSizeRender