Stillheten som mange av oss ikke ”tåler” lenger

 10747935_1507542029511893_1338420387_n-510x600                                                                                                                                                                                                                                        Bilde: SUP.no

Stillhet er blitt så unormalt for folk flest at det nå selges mobilapper som gir oss bakgrunnsstøy. Dette høres ut som en vits nå i disse Mindfullness tider. I det ene øyeblikket skal vi lære oss Mindfullness og i neste øyeblikk når vi skal gå/løpe oss en tur i skogen må vi ha musikk på øret for å greie og gjennomføre turen.

Vi lever altså nå i en forvirrende tidsalder eller? Vi utsettes alle for så mye lyd/støy i hverdagen derfor kan stillhet være vanskelig og takle. Vi må nå gå på kurs for å lære oss å leve uten bakgrunnsstøy. Et paradoks. Et stort antall apper og nettsider tilbyr behagelig bakgrunnsstøy for de som trenger å stenge stillheten ute. Hvor mange av oss lar oss lure av slike.

Fikk problemer med stillheten: Forsker Jensenius har testet folks toleranse for stillhet, der han ba dem stå i ro og lytte til stillheten. Det skremmende er at mange fikk problemer.

Dette er   vel et resultat av at vi i dag lever i et samfunn med mye naturlyd, menneskeskapt lyd og musikalsk lyd rundt oss absolutt hele tiden. Derfor er en kombinasjon av stillhet og stillstand veldig fremmed for mange i dag.

Psykolog og musikkterapeut Even Ruud anbefaler lange pauser fra ”kunstig” lyd. Nyt heller stillheten for å unngå bl.a. tinnitus, hørselstap og stressreaksjoner. Forskerkollega Alexander Refsum Jensenius er enig i at for mye kunstig lyd ikke er bra. Kanskje dette er gode råd til oss alle i denne stressende lydfulle hverdagen vi lever i.

Lykke til!!

Kilde: NRK.no