Overvektig og veltrent eller slank og utrent? Hva er best?

De fleste av oss har lett for å dømme en overvektig person til å være både lat og ha usunne kostvaner, men slik er det veldig ofte ikke. Det er riktig at overvekt kan føre til enkelte sykdommer, men ser man på helseperspektivet er det bedre å være litt overvektig og trent enn slank og utrent.

Det kan kanskje være en trøst for noen. Flere undersøkelser har vist at en overvektig person med kondisjon har mindre risiko for både en del sykdommer og tidlig død enn normalvektige personer som er utrent. Interessant, eller? Et godt eksempel er hjerteinfarkt. Det er viktigere hvor friskt hjertet og  kransarteriene er, dette kan være mer avhengig av kondisjonen enn om personen veier noen kilo mer eller mindre. Mange

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

De fleste av oss har lett for å dømme en overvektig person til å være både lat og ha usunne kostvaner, men slik er det veldig ofte ikke. Det er riktig at overvekt kan føre til enkelte sykdommer, men ser man på helseperspektivet er det bedre å være litt overvektig og trent enn slank og utrent. Det kan kanskje være en trøst for noen.

Flere undersøkelser har vist at en overvektig person med kondisjon har mindre risiko for både en del sykdommer og tidlig død enn normalvektige personer som er utrent. Interessant, eller?

Et godt eksempel er hjerteinfarkt. Det er viktigere hvor friskt hjertet og  kransarteriene er, dette kan være mer avhengig av kondisjonen enn om personen veier noen kilo mer eller mindre. Mange forskere mener at KMI sier lite om risikoen for sykdom. Kondisjonen personen har er mye viktigere.

Så mottoet er folkens få opp kondisjonen! Har du ikke drevet med kondisjonstrening før så start med å gå, og så bygger du opp kondisjonen din sakte men sikkert.

Det er gøy fordi da merker du fremgang fra uke til uke. Ønsker du å få en ”vitamininnsprøyting” på motivasjon så kan kanskje en PT – time hos meg være starten på et mer aktivt liv.

Lykke til!!

Kilde: ”Alle kan trene” av Anders Hansen og Carl Johan Sundberg