Utbrent etter ferien?

Av: Marte Kristiansen

Vanlig å være sliten etter ferien
Det er mange av oss som er mer slitne etter sommerferien, i forhold til før ferien startet. Man drømmer seg ofte bort i en hektisk hverdag, og gleder seg til etterlengtet ferie. Men det blir ofte mindre rolige dager, enn det som er planlagt. Man skal rekke mest mulig, være mest mulig sosial og har mye reiseplaner. Dette kan fort gjøre at du blir mer sliten enn uthvilt etter ferien.

Mange synes det kan være mer avslappende å komme tilbake til hverdagen, med faste rutiner. Dette føles trygt og godt for mange, og er derfor mer avslappende.
Sommeren er en tid der nordmenn reiser veldig mye. Reising er spennende, men kan for mange være med på å gjøre dem ekstra slitne. Det er også mange som vil ta igjen tapt tid i ferien, og legger programmet deretter.

Overgangen fra fritid til jobb kan være krevende, og det kan fort ta 14 dager før man er tilbake fra feriemodus til jobbmodus. Vanligvis trenger kroppen 3 ukers ferie for å omstille seg og redusere stressnivået. For noen kan det også ta noen uker før de klarer å omstille seg tilbake til jobb. Ta det rolig.
Utbrent eller veldig sliten etter ferien?

Føler du at du er i ferd med å bli utbrent? Her er symptomene du bør passe på:
• Fysisk utmattelse
• Angst og depresjon
• Smerter eller plager uten fysiske årsaker
• Lite sosial kontakt
• Irritabilitet

Trenger du hjelp? Kontakt meg