Hvordan gjøre løping til en god vane?

 FullSizeRender

Jeg vil her prøve å gi deg noen enkle tips på hvordan du kan bli ”venn” med løpinga di. Ja rett og slett bli glad i å løpe.

De fleste vil etter noen uker med løpetrening oppdage at det er noe i begrepet ”Runner’s high” følelsen. Ja, vi får da en følelse av at vi bare flyr etter at vi har løpt 20 – 30 min. Det er en herlig følelse. Denne følelsen kommer pga. noen kjemiske stoffer, dopamin og endokannabinoider. De blir skilt ut når vi løper og de kan hjelpe oss til å kjenne denne gode løps følelsen.

Disse stoffene kan få oss til å føle oss glad, lett i kroppen, og føle at en løpetur går som en lek. Men husk en viktig ting, ikke løp for fort i begynnelsen. Da kan denne løpeturen ikke bli særlig hyggelig og du vil høyst sannsynlig ikke få denne herlige følelsen.

Bygg deg rolig opp noen uker før du øker farten. Har du ikke kommet i gang med løpeturene dine finn en venn/veninne og løpe turene sammen med, da blir alt mye bedre.

Eller finn en løpegruppe/treninger i nærheten. Vi i Team Kristiansen har 2 ukentlige løpetreninger. Ta gjerne kontakt med oss. Vi har grupper for ”ferske” løpere og grupper for de som har løpt en stund.

IMG_5080

Alltid lurt å legge en liten plan om man vil endre litt på sine egne rutiner. Dette gjelder all forandring, har lyst til å få til en livsstilsendring, da er det lurt og begynne med en NÅ analyse, og sette deg et MÅL på hvor du vil. Greier du ikke det alene, så er vi her for å hjelpe deg. Ta gjerne kontakt. Men pass på at ikke planene blir for ambisiøse for da kan denne planen din fort bli med å være en plan. Det er ofte her man trenger noen gode innspill.

  1. Er planen din for eksempel å komme i bedre løps form er det lurt å begynne å løpe litt regelmessig. Da vil du ganske raskt føle god fremgang. Pass bare på at turene ikke blir for lange eller for slitsomme i starten.
  2. Lurt å belønne seg selv med noe om man har vært flink med treninga. Du kan f.eks kjøpe deg noen nye joggesko eller treningstøy. Du kan melde deg på en treningstur med likesinnede til utlandet el.
  3. Synes du det er tungt å løpe/trene alene, finn noen å løpe/trene med. Da blir ofte treninga en lek. En pulsklokke kan også motivere, men pass på at du ikke blir ”hekta” slik at pulsklokka tar kontroll over deg. Det skjer nemlig med mange mosjonister (ja aktive utøvere også) Husk det skal være GØY å løpe/trene!!

Trenger du hjelp med treninga di så ta gjerne kontakt. Jeg/vi hjelper deg gjerne