Nytt kreativt turforslag for å bli kjent i egen by

Vinteren uteblir fortsatt og denne jula ble bare litt annerledes enn vi hadde planlagt. Mange flotte skiturer i Nordmarka ble bare ikke noe av da snøen ikke kom. [quote float=”right”]Denne turen vil jeg virkelig anbefale, men skaff deg et kart før du går, for da er det lettere å finne frem. God tur![/quote] Da gjelder det å være litt kreativ og vi fant ut at denne jula skulle vi bli litt bedre kjent i vår egen by. I dag Nyttårsaften 2013 tok vi T-banen til Bergkrystallen. Bare T-bane turen var lærerik for oss som det meste av året holder til i Oslo vest. Turen fra Holmen (Østeråsbanen) stasjon til Bergkrystallen tok ca. 30 min, vi måtte skifte T-bane en gang, men disse banene går så ofte at det ble lite eller ingen ventetid. Jeg hadde gjort hjemmeleksa mi før vi drog av sted, skaffet et turkart over Oslo sør, slik at vi skulle finne de beste veiene/stiene å gå ned til Oslo sentrum. Turen startet ved endestasjonen for T-banen på Bergkrystallen, vi gikk så videre på tursti forbi Lamberseter skole og idrettsanegg. Vår vandring gikk så videre til Østensjøvannet og forbi Manglerud hallen og Manglerud skole. Vi passerte Europaveien et par steder, men det bø ikke på problemer da turveiene var godt planlagt enten med broer eller tuneller over (under) sterkt trafikkerte veier. Enten dere tror det eller ei gikk vi på flotte stier og usjenerte plasser nedover mot byen. Turveien langs Alna kan anbefales, her er det sikkert mye flottere en vårdag, men også i dag på årets siste dag syntes vi det var flott. Vi fortsatte vår vandring nedover mot sentrum langs Klosterenga og ned til Oslo Kretsfengsel. Deretter gikk vi gjennom den travle Storgata og Karl Johans gate til Nasjonalteateret T-bane stasjon. Derfra tok vi T-banen tilbake til Holmen stasjon hvor vår tur hadde startet.

Denne turen vil jeg virkelig anbefale, men skaff deg et kart før du går, for da er det lettere å finne frem. God tur!