Ingrids trening siste uke før maraton i OL i Los Angeles i 1984

bs-exho-fit-to-be-an-iron-girl-20120130-002Det er lenge siden nå, men jeg husker det som om det skulle ha vært i går. Siste ukes forberedelser til en av mine største skuffelser som maratonløper. Det var under Olympiaden i Los Angeles i 1984, første gang vi damene fikk løpe denne lange klassiske distansen. Jeg hadde forberedt meg godt til tross for at mitt første barn, Gaute kom til verden bare knappe året før dette viktige løpet. Jeg hadde tidligere dette året satt Europa rekord og løpt fort ikke bare på maraton,[quote float=”right”]Det er lenge siden nå, men jeg husker det som om det skulle ha vært i går. Siste ukes forberedelser til en av mine største skuffelser som maratonløper. [/quote] men også på baneløp helt ned til 1500 m. Jeg skal ikke skylle på noen, hadde jeg fulgt mitt eget ”hode” hadde jeg kanskje gjort det bedre. Vi (norske deltakerne) fikk prenta inn av leger/ledere at det var varmt, fuktig og forferdelig forurensning i Los Angeles, så vi måtte være forsiktige i løpet. Dumme meg hørte på disse rådene, mitt livs tabbe. Da Joan Benoit satte inn rykket allerede etter 4 km fulgte jeg ikke med (pga. disse formaningene) dermed begynte jeg og tenke negativt dessverre og greide aldri og komme på offensiven. Hadde vært mye bedre og fulgt på lederen Joan og heller sprukket, da hadde jeg i alle fall prøvd. Slik løpet utviklet seg ble det rask jogg til ca. 3 km fra mål. Jeg havnet på den sure 4. Plassen. Men etter dette løpet fulgte jeg alltid min intuisjon og løp slik jeg følte var rett for meg.

 

Dag Trening
Mandag 30/7 Morgen : Lett løpetur ca. 8 km, 30 minAutogen trening 30 min, spesielt viktig nå når den store konkurransen nærmer segKveld: Banetrening; Oppvarming 15 min + 6 SL + 12 x 250 m (pause 100 m jogg) + 15 min jogg
Tirsdag 31/7 Morgentur: Lett løpetur ca. 8 km, 35 minAutogen trening 30 min, spesielt viktig nå når den store konkurransen nærmer seg
Onsdag 1/8 Autogen trening 30 min, spesielt viktig nå når den store konkurransen nærmer segKveld: lett intervalltrening på grus vei, God oppvarming 20 min + 8 x 300 m (pause 1 min jogg) + jogg ned 15 min
Torsdag 2/8 Morgen : Rolig trening 9 km, 35 min .
Fredag 3/8 Morgen : lett løpetur i deler av maraton løypa ca. 10 km 40 minAutogen trening 30 min, spesielt viktig nå når den store konkurransen nærmer seg
Lørdag 4/8 Ingen fysisk treningAutogen trening 2×30 min, spesielt viktig nå når den store konkurransen nærmer seg
Søndag 5/8 Maraton under sommerlekene i LOS ANGELES, første gang damene fikk løpe maraton