En dag på hurtigruta fra Bergen til Ålesund

images

I år skulle vi prøve en litt annerledes norsk sommerferie. Vanligvis er vi på hytta vår inne i Eidangerfjorden ved Porsgrunn hele sommeren (ca. 6 – 8 uker). Der bruker vi å ha en aktiv ferie med roing, padling, SUP (stand up padling), løping, stavgang, gåing, sykling, bading osv. Som du forstår liker vi i familien Kristiansen å være i aktivitet. Det var derfor mange lurte på om vi ( bare vi to voksne, Arve som nettopp er hjerteoperert og hyperaktive Ingrid, som drog på denne turen) visste hva vi gjorde da vi planla en 6 dagers båttur med Hurtigruta fra Bergen til Kirkenes. Ja vi trodde vi visste hva vi drog på og foreløpig etter 2 dager er vi meget fornøyd. Vi har det fantastisk flott her på Kong Harald en passe stor og trivelig båt. Vi har en fin lugar som blir ryddet og ordnet hver dag av noen blide flotte unge jenter. Maten om bord er også kjempebra, så her skal vi nok ikke lide noen nød de 6 dagene vi skal være om bord. Første dag var vi bl. a. innover fjordene til Geiranger en flott opplevelse både for oss nordmenn og ikke minst for alle de utenlandske turistene om bord. Skal jeg være ærlig ville livet om bord blitt litt stillestående for slike aktive mennesker som oss dersom vi ikke hadde funnet et lite trimrom der vi kunne løpe, gå eller sykle oss en tur på stedet hvil, med flott utsikt over norskekysten. Treningstimen i trimrommet er en fin aktivitet i løpet av dagen, ellers sitter vi og ser på vakker norsk natur. Dagens teknologi har gjort det enkelt for oss å følge med på kartet . Et nettbrett med GPS og så kan vi til enhver tid følge med hvor vi er, fantastisk gøy og lærerikt. Dag nr.2 var vi i Trondheim og det er gøy å være turist i sin egen barndomsby. Her har mye forandret seg de siste 20 – 30 årene. Vi gikk en tur rund i midtbyen og så på de vanligste turistattraksjonene : Nidarosdomen, Olav Tryggvasson statuen, Vår Frue kirke, NTNU, Rockheim, Gamle Bybro, Olavs den Helliges kilde for å nevne noe. Nå er vi tilbake på båten igjen og gleder oss til en nydelig middag. Livet om bord på Kong Harald fortsetter nordover mot Krkenes.