”Doping bløffen ” en bok jeg virkelig vil anbefale alle idrettsinteresserte.

Jeg har sittet i styret i Anti doping Norge i 8 år og synes det har vært veldig lærerikt og interessant å se det hele litt fra innsiden. Men etter og ha lest Mads Drange sin bok ”Doping bløffen” begynner jeg virkelig og tvile på hvor virkningsfullt slikt arbeid er. For å fortelle litt om Mads, han har [quote float=”right”]Han forteller om utøvere som har blitt testet over 150 ganger uten og blitt avslørt for doping bruk, selv om de var dopet. [/quote] jobbet i anti doping Norge i 10 år og er utdannet idrettsfysiolog fra Norges Idretts høgskole. De siste to årene han jobbet i Anti doping Norge ledet han avdelingen for toppidrett og utvikling. Han hadde bl.a. ansvaret for testprogrammet i norsk idrett. Mads er blant de som kjenner det internasjonale og nasjonale antidopingarbeidet best i Norge. I boka forteller han mye fra sin tid som doping jeger både fra Norge og fra den store verden. Han forteller om møte med de ”viktige herrer” i anti doping arbeidet ute i verden, og han er ikke spesielt imponert over disse herrene. Han forteller om utøvere som har blitt testet over 150 ganger uten og blitt avslørt for doping bruk, selv om de var dopet. Mads er frustrert over testmetodene og lite ”skreddersydde” tester for de forskjellige idrettene. Det er jo ingen vits å teste en sprinter for EPO, da de ikke trenger utholdenhet. Slike eksempler forteller han mye av i boka. Som dere forstår er dette en meget interessant, lærerik og nyttig bok å lese. Selv jeg som har vært i topp idretten i mer enn 30 år og sittet i Antidoping Norge i 8 år har hatt stor nytte av å lese denne boka.

Ha en fin leseopplevelse!