Tren deg til et sterkere skjelett

 

 

En av de viktigste ting  vi selv kan gjøre for å få et sterkere skjelett, er å mosjonere. Som alt i kroppen blir også skjelettet svakere med  alderen og dene svakheten går ut på  at skjelettet blir sprøere (svakere) Spesielt den vektbærende  mosjon (som bl.a. Løping, hopping, stavgang, aerobic, ballidretter m.fl. ) er meget bra. Styrketrening kan også være effektiv.

Bruk kroppen! Et skjelett som ikke utfordres av bevegelse, mister fort styrken og blir sprøere. Det var en erfaring astronautene fikk da de var vektløse en stund og ikke fikk utfordret skjelettet med litt vektbærende aktivitet. Det gikk altså ut over beintettheten. Det samme gjelder oss nede på jorda, dersom vi ikke utfordrer skjelettet blir det  selvfølgelig svakere. De beste aktivitetene er de som utsetter kroppen for enten trykk eller støt. Her er løping en fin øvelse. Men alle kan ikke eller liker ikke å løpe da er aerobic, stavgang, gang, dans og styrkeøvelser/styrketrening gode alternativer. Det som er viktigst er at du finner en treningsform som du liker og kan greie å gjennomføre 2 – 4 ganger pr. uke (du kan godt velge flere forskjellige aktiviteter, da blir ikke treningen så ensidig, og det blir kanskje lettere for deg å gjennomføre treningen over tid.)

Stamp skjelettet sterkere: Også små støt som oppstår når du går riktig med staver, har god effekt. Hver gang du setter staven i bakken, gir det et lite støt opp gjennom armene som gjør knoklene sterkere. Såkalte vibrasjonsplater, bygger på et tilsvarende prinsipp. Her sendes en mengde vibrasjoner opp gjennom kroppen som nærmest stamper skjelettet sterkt. Det som er det dumme med vibrasjonsplate trening er jo at du ikke kommer ut i naturen og treningen får en annen dimensjon enn utendørs aktiviteter som bl.a.løp, gang, stavgang.

8 effektive aktiviteter for å få et sterkere skjelett:

  1.  Løping
  2.  Styrkeøvelser/styrketrening
  3. Ballidretter
  4. Hoppe tau
  5. Stavgang
  6. Aerobic
  7. Dans
  8. Gå i trapper/all form for gang