Treningssamling for fremtidens langdistanse jenter (Oslo 5-7/2-2016)

 

IMG_0034 

Friidretts Norge har i dag ikke så mange tilbud for jenter (heller ikke gutter) som ønsker å satse på lange løp (3000 m ++++++). Det er her jeg prøver å gjøre en liten jobb med de som ønsker å bli bedre, og kanskje kan representere Norge i fremtiden. Jeg har tro på godt treningsarbeid over tid og godt miljø både på trening og ikke minst utenfor trenings/konkurranse arenaen. Det er derfor jeg har arrangert et par miljø/treningssamlinger det siste ½ året og begge samlingene har vært vellykket. Planen fremover er og ha flere slike samlinger og at jentene etter hvert stiller i samme konkurransene og matcher hverandre mot gode resultater (tider). Dette tror og mener jeg vil gi resultater etter hvert. En av de største utfordringene jeg har er å holde disse utøverne skadefrie. Derfor blir jobb min å veilede disse ivrige utøverne slik at de får en jevn progresjon både når det gjelder intensitet og mengde.

sovesal

Samlingene er ”primitive” med base hjemme hos meg, der vi sover der det er plass, spiser alle måltider og ellers har det trivelig og blir kjent med hverandre.

Jeg samlet alle deltakerne fredag ettermiddag og startet med en fin løpetur på ca. 10 km. Været var ikke akkurat på vår side, snøstorm, men turen ble gjennomført med bra stil og ikke minst humør. Ekstra deilig var det da å komme inn til en dusj og et godt måltid og hyggelig samvær.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvor vi snakket om løst og fast både rundt trening og ellers det som er samtaleemne for unge jenter. Det ble en fin kveld som ble avsluttet i 22 tiden

Lørdag startet med frokost klokka 8, og første treningsøkt startet kl. 10.00. Planen denne lørdagen var å løpe intervalltrening i Frogneparken, men pga. vanskelige løpsforhold flyttet vi treningen til Bislet. Treninga ble bra gjennomført av alle. Det var en fin aerob kvalitetsøkt. Deretter hjem dusje, spise og slappe av litt før neste økt.

bislett

 

heidi

Dagens andre økt gjennomførte vi på Fornebu, vi hadde base i SUP.no sine lokaler og treningsrom. Vi løp 30 min ute før sirkeltrening.

IMG_0064

IMG_0070

IMG_0068

IMG_0074

To av jentene syklet på spinningsykkel da de har noen småskader. Fin styrkeøkt ble gjennomført og nå var det hjem til basen og få i seg god middag før vi slappet litt av med TV og prat. Kvelden ble ikke så sen, også i dag i 22 – tiden.

Søndag frokost som dagen før, klokka 8 og deretter langtur i lavlandet, Frogneparken, Bygdøy og Frognekilen. Det ble en fin langtur på ca. 1.35 t.

IMG_0053

IMG_0079

Vi avsluttet samlinga med nok litt mat og oppsummering før alle drog hver til sitt. Neste samling har vi første helg av April, men før den tid er det viktig å følge opp disse ivrige og treningsvillige elevene mine.