Disse tipsene kan hjelpe for bedre helse

8 gode helsetips

Det er ikke bare om høsten og vinteren man kan føle seg trett og nedfor, med våren kan både dagslys og væromstilling faktisk gjøre oss mer trette og slitne som igjen kan føre til dårlig humør. Det er viktig med sunn og god livsstil året rundt. Man kan bli gal av alle helsetips og triks som finnes over alt. Det gjelder å gjøre det enklest mulig og finne noe som passer for hver enkelt.

 

1. Ikke røyk 

Mange røyker fordi de vil holde vekten. Men alt i alt er det ikke positivt å røyke. Dette kan føre til kreft, dårlig hus, dårlig utholdenhet og kondis i tillegg til generelt dårligere lungekapasitet. Prøv å stumpe røyken, det vil du ikke angre på i lengden.

2. Spis variert

Et variert kosthold er vesentlig for å få i seg det som anbefales daglig. Spis variert og få i deg de næringsstoffene som anbefales daglig. Frukt, bær og grønnsaker, fiber og vann er noe du må ha i deg.

3. Slapp av litt hver dag

Om du tar deg en stille stund for deg selv hver dag (cirka 15- 20 minutter) vil du få bedre kontroll over din fysiske og mentale helse. Blodtrykket synker, stressnivået synker. Du vil få mer energi og kanskje til og med litt lykkeligere.

4. Drikk kaffe og te

Te er lurt å drikke, gjerne litt hver dag. Te er med på å beskytte kroppen mot frie radikaler. Te er nemlig rik kilde til antioksidanter, som i tillegg er med på å beskytte mot flere krefttyper og andre sykdommer. Kaffe inneholder enda mer antioksidanter enn det te gjør. Kaffe representerer over 60% av antioksidantene i det norske kostholdet.

5. Vær fysisk aktiv

Aktivitet og trening brenner ikke bare kalorier. Aktivitet hjelper også på forbrenningen våres, det kan holde forbrenningen oppe i flere timer etter aktiviteten/treningen. Hverdagsaktivitet i tillegg til rundt tre økter i uka, holder for folk flest. Bruk trappene, gå til butikken, bruk sykkelen.

6. Nok søvn

Søvnmangel forandrer hormonnivået og senker forbrenningen. Det viser seg at dyp søvn øker forbrenningen. Søvn er også med på å styrke immunforsvaret samt konsentrasjonsevnen våres.

7. Spis proteiner

Proteiner er bra for oss. De er med på å stimulere hjernens konsentrasjon. Spis hvitt kjøtt eller fisk til lunsj daglig, velg grove kornprodukter. Dropp sukkeret. Det har en negativ effekt på kroppen på mange måter. En av dem er at du eldres raskere ved store inntak av sukker, fordi kroppens bindevev blir slappere.

8. Husk tannhelsen – bruk tanntråd

Altfor få mennesker bruker tanntråd for å forebygge sykdommer og betennelser som kan utvikle seg til mye mer enn bare tannråte. Det er enkelt og tar ikke lang tid! Bruk tanntråd daglig.

Ta kontakt med Marte Kristiansen om du trenger gode råd