Bambles høyeste topp Hørsfjell

IMG_4616

I dag bestemte vi oss for å gå en tur på nye stier i vårt ferieparadis Grenland. Jeg slo opp på nettstedet UT.no og fikk flere tips og vi fant ut at en tur til Bambles høyeste topp Hørsfjell (288 moh.) kunne være en fin utflukt i dag.

IMG_4617 Denne toppen er en av Ti- toppern i Grenland som er et fint og populært tiltak som får flere ut på tur. Vi måtte kjøre i ca. 20 min, men det angret vi ikke på for turen skulle vise seg å være helt topp.

IMG_4618

Vi kjørte til Bamble kirke og kjørte derfra inn til Bamble gård, der vi parkerte og begynte å gå. Det var lett å få parkert og stien/veien var godt merket, så dette startet bra.

IMG_4622

IMG_4625 Mange fine skilt med beskrivelse av diverse steder vi passerte. Det ble en fin lærerik tur for oss dette. Turen gikk mest på bra skogsbilvei/sti, så det var lett å gå. Ikke mye krevende motbakker heller, så dette er en tur som kan passe de fleste.

IMG_4628

IMG_4640

 

IMG_4648Da vi kom til toppen tok vi en velfortjent liten pause med sjokolade og saft og så på den flotte utsikten før vi gikk en annen vei ned. På toppen var det lagt ut en bok vi kunne skrive oss inn i for å dokumentere at vi virkelig hadde vært på toppen. Turen ble en fin rundtur og det er alltid OK når man er ute på tur og da spesielt med barn. Egentlig OK for oss voksne også. Dette er en tur som vi varmt vil anbefale.

IMG_4649

God tur hilsen Ingrid og Arve Kristiansen