Jeg pumpa 48 000 kilo på en time!!

Ja du leste riktig – 48 000 kilo

Bungypump er en aktivitet jeg gjør mye av, spesielt i perioder der jeg sliter litt ekstra med kneerne og ikke får løpt like mye som jeg skulle ønske. Bungypump er derfor helt perfekt. Det belaster ikke kneerne, som når jeg løper, men jeg får fint lik puls. I tillegg får jeg styrke med på » kjøpet». Helt perfekt spør du meg. Styrke, kondisjon, bevegelighet, koordinasjon og balanse i en og samme økt. Kan det bli bedre? I tillegg til at det gjøres ut i frisk luft og i skogen gjerne.


Mange rare blikk

Tro meg, jeg har gått med staver i mange år. Rare blikk får jeg enda, men jeg bryr meg ikke lenger. Jeg personlig vet hvor mye jeg får igjen av å gå med bungypump staver. Jeg tror jeg får blikk, fordi stavgang har fått et stempel på seg, som tilsier at det bare er «gamle» damer som går med staver. Derfor er det rart å se meg gå rundt med det. Men nei? Stavgang er for alle, og bungypump stavene gjør at du får enda mer igjen for hvert tak, om du går med riktig teknikk vell og merke.


48 000 kilo

De stavene jeg bruker har en tyngdemotstand på 6 kilo om man trykker helt i bånd på hver tak. Dette vil da utgjøre mange kilo i løpet av en tur. Jeg gikk 4 kilometer her om dagen, 8000 skritt og med 6 kilos motstand som da tilsvarer 48 000 kilo i løpet av hele turen. Dette er en så undervurdert aktivitet og den passer for alle. Store, små, damer, menn, spreke eller nybegynnere.


Ikke løp med stavene

Det er så innmari mange som løper med staver, gjerne skistaver. Da kan du like så greit løpe uten. Om man skal trene med staver, vil man vel få mest mulig ut av det? Det er her det med å gå med staver kommer inn. Går du med stavene, får du lenger arbeidsvei. Noe som tilsier at styrkebiten blir større og mer effektiv enn om du løper med stavene. Stavene får kortere kontakt med bakken, og overkroppen kobles ikke like mye til som når du går. Det er det som er så fint med stavgang, jo saktere du går. Jo lenger arbeidsvei får du, og jo mer klarer du å trykke stavene bakover.  Ønsker du derfor mest mulig treningseffekt når du er ute med stavene, anbefaler jeg derfor at du går med dype, lange skritt. Jeg får som nevnt tidligere, like høy puls når jeg går med mine 6 kilos staver, som når jeg løper. Det er derfor ikke en aktivitet å undervurdere. Det er som alt annet, det blir til hva du personlig gjør det til.

Ønsker du råd og veiledning for å komme igang med BungyPump ta kontakt