Derfor skal vi spise rå hvitløk

 hvitlok_-vanlig66

Vi har lenge visst at hvitløk er sunt å spise. Nå har forskere fra Kina funnet enda en god grunn til å spise hvitløk, men det er viktig at den er rå. Dersom vi følger disse rådene kan vi halvere sjansen for å få lungekreft mener forskerne ved Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention.

De kom frem til konklusjonen at sjansen for å få lungekreft reduseres med 44%, etter å ha sammenlignet lungekreftpasienter med friske voksne. Vi vet jo fra før at hvitløk kan hjelpe mot forkjølelse, men dette er jo enda bedre nyheter.

Beskytter røykere : Lungekreft er, den kreftformen som tar livet av flest mennesker  i Norge. (dette forteller tall fra Kreftregisteret oss) I 2010 stod lungekreft for 20 % av alle dødsfall forbundet med kreft. Og, i motsetning til andre former for kreft, ser ikke statistikken ut til å bedre seg.

Like mange dør av lungekreft i dag som for 10 år siden. 80 % av alle tilfeller av lungekreft skyldes tobakk, og det viktigste man kan gjøre for å beskytte seg mot lungekreft er å kutte røyken. Har du ikke klart å slutte ennå, så kan hvitløk bidra til å redusere sjansene for å bli syk. Det er ikke bare hos friske mennesker at hvitløk har en effekt. Den kinesiske studien, konkluderte også med at røykere som spiser rå hvitløk to ganger i uken kan redusere sjansene for å bli syke av lungekreft med ca. 30%.

Hvitløk er medisin: Det er ikke uten grunn at man i Østen har brukt hvitløk som medisin i flere tusen år. Hvitløk er full av antioksidanter som er med på å redusere skader fra frie radikaler i kroppen, og hvitløken skal blant annet kunne dempe betennelser i kroppen.

En studie publisert i «American Journal of Clinical Nutrition» viste nemlig at det å kombinere fisk med hvitløk kan gi enda større reduksjon av kolesterolet i kroppen – inkludert det skadelige LDL-kolesterolet.

Det helsebringende stoffet kan ødelegges når du varmebehandler det, og det er derfor forskerne mener du skal spise hvitløken rå.

Kilde: Centre for Disease Control and Prevention