Hvordan bli kvitt magefettet?

 ingrid_kristiansen_styrketrening_loping_frognerparken_pt_timer

 

Om magefettet ditt sitter mellom innvollene dine eller rett under huden er det lurt å gå ned i vekt. Hvordan skal jeg gå frem da spør du sikkert? Jeg skal komme med noen råd, så får du se om du greier å gjøre noe med livsstilen din slik at du blir kvitt noe av dette fettet. Trenger du hjelp med å komme i gang ta kontakt med Marte Kristiansen. Hun vil komme med gode råd både når det gjelder kosthold og enkeltrening som kan hjelpe deg.

 • Kutt ned på kaloriene: Skal du bli kvitt noen kilo eller magefettet du ikke ønsker er det først og fremst viktig å mindre enn du forbrenner. Den ideelle energifordelingen i løpet av dagen er:
 1. Morgen/frokost 20 – 25 %
 2. Formiddag 10 %
 3. Lunsj 20 – 25 %
 4. Ettermiddag: 15 – 20 %
 5. Middag/kvelds 25 – 30 %
 • Vær mer fysisk aktiv: Både kondisjonstrening og styrketrening er med på å få en bedre og sunnere kroppskjemi. Prøv å aktivere de store muskelgruppene når du trener, det gir størst effekt. Finn en aktivitetsform som du liker og vil fortsette med over tid. Det er best. Ved siden av å trene prøv å være aktiv ellers også bruk beina, sykkelen i dine daglige gjøremål.
 • Spis smart: Her har vi de fleste noe å lære tror jeg. Det er smart å spise hver 3. Time, det vet vel de fleste av oss, men er vi flink nok til det? Dessuten bør den maten vi spiser hver 3. Time inneholde 15 – 25 gram karbohydrater. Det ideelle antall gram karbohydrater kan være 100 g pr. dag, men er du en som trener mye trenger du nok mer. Hvert måltid bør inneholde både protein, karbohydrater og fett. Pass på at du får spist nok protein, det er det næringsstoffet som hjelper oss å få bort magefettet.
 • Stress mindre: Er du en stresset person kan det være årsaken til at du har det usunne magefettet. Og at du ikke blir kvitt deg
 • Husk nok søvn. Har stor betydning på overskudd. Ikke tren for sent på kvelden, da det kan påvirke søvnen. Det er heller ikke lurt å lese e-post eller surfe på nettet like før du skal legge deg
 • Velg riktig fett: Fete måltider behøver ikke å være skadelig så lenge fettet har rett kvalitet. Undersøkelser viser at de såkalte MUFA- ene (enumettede fettsyrer) påvirker kroppen slik at den i større grad er med å redusere magefettet. Det er derfor lurt å få i seg litt MUFA om dagen og gjerne litt i hvert måltid. Du får i deg 5 g MUFA fra:
 1. 1,5 ts. olivenolje
 2. 2 ts. raps olje
 3. 10 g pekannøtter
 4. 12 g hasselnøtter
 5. 20 g oliven
 6. 25 g peanøtter
 7. 40 g avokado
 • Alkohol med måte: For mye alkohol øker risikoen for økt magefett. Dessuten bremser alkohol fettforbrenningen i kroppen. Så anbefalingen er å redusere alkoholinntaket om du vil bli kvitt magefettet.

Kilde: Martin Kreutzer