Mye på reisefot? Hvordan skal man få gjennomført løpeturen da?

 FullSizeRender

Når jeg skal ut og reise, enten i forbindelse med jobb eller på ferie pakker jeg alltid med meg joggeskoene og treningsdrakten. Etter hvert har jeg dette pakket i handbagasjen også, da jeg av og til ikke får bagasjen pga. forsinkelser eler annet rot. Dette lærte jeg meg den gangen jeg drev med toppidrett og var en av verdens beste langdistanseløpere. Da var joggeskoene og treningstøyet det aller viktigste jeg hadde med meg, men slik er det ikke helt nå, men allikevel jeg fortsetter med denne vanen. Jeg synes at en joggetur er en fin måte og se seg rundt på nye steder, dessuten synes jeg at jeg takler jetlag bedre med litt fysisk aktivitet/løpetur.

Kanskje dette kan være noen tips for deg som har tenkt å løpe når du er på reise?

  1. Ta alltid med deg adressen til hotellet du bor på. Det er lett å rote seg bort. Det har jeg gjort mange ganger, så       adressen til hotellet har jeg alltid med meg.
  2. Spør i resepsjonen på hotellet om de kan anbefale en fin løperute fra hotellet.
  3. Er du redd for å løpe alene utenfor hotellet, så løp på mølle i hotellets trimrom
  4. Alltid lurt og ta med seg penger til taxi, om du skulle rote deg bort.
  5. Nye rutiner og søvnrytme kan være tøft for kroppen. Da jeg var på mitt aller beste som toppidrettsutøver passet jeg alltid på å trene rolig første dagen etter en slitsom reise.