Reduser stress med disse tipsene

Vi stresser mer i dag enn det vi gjorde tidligere. Hvorfor stresser vi, og hva er det vi blir stresset av? Og ikke minst, hvordan kan vi gjøre noe med det?

Vi er alle forskjellige, og hva som stresser oss er være svært individuelt. Det er derfor vanskelig å finne noe entydig svar på hva vi blir stresset av og hvorfor. Men, det er viktig at hver enkelt av oss blir klar over hva som stresser oss, og finne noen tiltak mot dette så fort som mulig. Dersom du ikke gjør noe for å mestre utfordringene kan det påvirke vår emosjonelle og mentale helse svært negativt.

Åtte forslag og tips som kan hjelpe deg å forbedre din mentale helse

Logg av

Hva om du bestemmer deg for å være «logget av» minst én time hver dag. Det innebærer altså at du slår av mobiltelefonen, datamaskinen og TVen. Tror du at du greier det? Gå deg en tur, få litt frisk luft og mosjon. Dersom du har muligheten til å gjøre dette ute i naturen får du dobbel effekt, og stresset kan lettere slippe taket.

Rutiner

Lag en rutine eller et ritual for deg selv som passer inn i din hverdag. Ritualet trenger ikke å være komplisert. Det kan være så enkelt som å trene en halvtime, gå en tur med hunden, sette deg ned og bare slappe av (uten å få dårlig samvittighet!).

Vær sosial

Ring en venn eller bruk litt mer tid sammen venner. Det er faktisk vitenskapelig bevist at sterke vennskap kan dempe virkningene av konstant stress.

Sjekk prioriteringene dine

Prioriter livet ditt riktig. Bruk tid på det som er viktig for deg; helsen din, familien, vennene dine.

Tilbring tid i naturen

Vær ute i naturen så ofte som mulig – den har god effekt på stressnivået ditt. Naturen gir oss en følelse av balanse og fred som er viktig for vår mentale helse.

Livsstilsendringer

Gjør noen endringer i livsstilen din. Dette er lettere sagt enn gjort. Alle vet at et bedre kosthold og nok mosjon kan øke energinivå vårt. Men hvordan komme i gang?

Smil og le!

Husk at latter kan være din beste medisin. Latteren kan fjerne spenninger og den kan hjelpe deg og se lysere på livet. Den kan også styrke immunforsvaret, noe som gjør deg mindre utsatt for infeksjoner. Møter du folk i godt humør som smiler og ler så kan det ha en meget stor påvirkning på ditt energinivå. Tenk over det i hverdagen. Smil og le så ofte du kan, det påvirker både deg og omgivelsene positivt.

Ha én ball i lufta

Det er lurt å gjøre ferdig en arbeidsoppgave i gangen. Har du for mange ”baller” i lufta samtidig, kan man bli stresset av det, og det er ikke og anbefale.

Alle er like på den måten at vi har stress og påkjenninger å forholde oss til hver dag. Forskjellen ligger i hvordan man velger å forholde seg til det.