Derfor burde du trene sammen med kjæresten

 

Tren sammen, bli sterkere sammen?

Trening er en slags terapi for mange, når det først blir en vane. Man kan på en måte bli avhengig av det. Selvfølgelig på godt og vondt. Det gjelder så klart å finne en balanse på det hele. Å trene sammen er dobbelt så moro! Regelmessig trening på agendaen bør vi alle ha, ikke bare for å føle oss bedre men også fordi det gir oss en solid helseeffekt.

Lær av hverandre

Men det sies at par som trener sammen, holder sammen. Dette tror jeg faktisk fungerer for mange. Dette gjelder vel med de fleste hobbyen og felles interesser. Samboeren min og jeg, har siden vi ble sammen for snart 10 år siden, hatt en felles interesse som står veldig sterkt hos oss. Nemlig det å være aktive og trene sammen. Dette er noe av det morsomste vi vet å gjøre sammen. Derfor merker vi stor forskjell de ukene, det absolutt ikke går opp og vi ikke får trent sammen. Vi har bygget hverandre sterkere og mer utholdende rett og slett. Jeg lærer av erfaringene Thor Kristian har tatt med seg fra sin tidligere idrettsbakgrunn på godt og vondt. Han har også lært mye fra meg og min familie. Noe som har fått han til å konvertere fra vannsport til løping. Helt frivillig, tro det eller ei. Hehe. I tillegg har jeg lært masse om dette under min utdannelse, og jeg har mange ganger brukt Thor Kristian som en “prøvekanin” på mange av mine prosjekter i forhold til både trening og kosthold.

Styrker forholdet

For de fleste er trening og aktivitet sammen med på å styrke forholdet. Alle vet at når man har hatt en lang, slitsom dag, hvor tungt det kan være å komme seg ut og på trening eller bare på en tur? Dersom du avtaler tidlig på dagen at dette skal dere gjennomføre sammen, blir det mye lettere å holde seg til avtalen. Dette gjør at det blir mer motiverende, det gjelder bare ikke å havne i den fellen der man trekker hverandre nedover, dersom man har en dårlig periode. Man må bygge hverandre sterke og bruke det positive i hverandre.

Vær hverandres personlige trener

Det er mange fordeler ved å trene sammen med andre, og gjerne sammen med en kjæreste. Som treningspartner blir man også hverandres personlige trener, som pusher, hjelper og motiverer hverandre. Samtidig viser forskning at idrettsutøvere yter bedre når de har noen som ser på seg. Slik er det også når man trener med en venn ? eller kjæreste.
Et annet aspekt er at det i en hektisk hverdag ofte er vanskelig å sette av tid til hverandre. Med en felles treningsøkt får man både trent og vært sammen, og slår to fluer i en smekk. Dette er noe av den største grunnen til at vi ofte velger å trene sammen i en hektisk hverdag. Man angrer aldri på en fullført økt.

Må man ha felles mål?

Nei, det er sjeldent man er i helt samme form som den man trener med. Sånn er det, men jeg mener at dette ikke har noen hensikt. Man kan få til mye bra sammen likevel. Det er selvfølgelig veldig motiverende å ha samme mål om det er mulig. Men man blir sterkere og mer utholdende sammen uansett mål. Et godt eksempel på dette er situasjonen til meg og samboeren min nå. Han satser på å løpe fortere på både 10 kilometer konkurranse og halvmaraton, mens jeg er bare ute etter å være sprek og gravid. Dette stopper ikke oss i å trene sammen. Vi finner alltid løsninger. Enten så løper vi først en tur sammen, også løper Thor Kristian en tur etter vår felles tur. Ellers tar vi det inne, så jeg kan gå på ellipse og han kan løpe ved siden av. Andre dager går vi tur med hunden vår i skogen. Det gjelder bare å tenke på at all aktivitet hjelper på veien mot målet sitt. Uansett hvor du vil at det skal ende.

 

5 grunner til at man bør trene med kjæresten

1. Øker lykken og får ofte forhold til å holde lenger
2.  Gir bedre effekt på treningen til begge parter
3. Øker sjansen for at man har større interesse for hverandre (forelskelse)
4.  Hjelper på treningsmålene dine
5. Øker deres følelsesmessige bånd


Ta kontakt med : – MK –