Hvilken aktivitet/trening skal jeg velge om jeg skal få best utbytte? (del 1 av 2)

Er du en av de som er opptatt av hvilken aktivitet som forbrenner mest når du trener da er kanskje dette noe for deg. Selv er jeg mer opptatt at den aktiviteten jeg velger er noe jeg synes er moro og som jeg mestrer. Da er det enklere å få denne/disse aktivitetene til å bli en del av din livsstil. Som igjen gir en god helsegevinst og en sprekere hverdag. Jeg skal gi deg eksempler på 9 ulike aktiviteter som forbrenner mest. Så kan du gjøre valget selv, men husk at du skal fortsette en stund med aktiviteten for å få det ønskede resultat. Derfor må du like den!

Marte kristiansen370_390283509_n
1. Løping
Løping er den treningsformen jeg selv har mest erfaring med og vil anbefale på det varmeste, men det er en krevende og tung treningsform, som også er utfordrende for kroppen, derfor skal en være klar over dette før en setter i gang med mye løpetrening spesielt på våren etter en lang skisesong..

Løping er en av de aktivitetene som belaster muskler og ledd mest. Støtbelastningen styrker skjelettet, og treningsformen gir god forbrenning, selv i nedoverbakker.
Løping eller jogging er den treningsaktiviteten som gir absolutt best utslag på kalori- og fettforbrenningen når du trener. Etter hvert som form blir bedre og øker farten vil også kaloriforbruket ditt øke.

Så mye forbrenner du ved middels intensitet i 60 min:
Kvinne, 65 kg: ca.590 kcal Mann, 80 kg: ca. 740 kcal

Ingrid Kristiansen
2. Roing

Selv ror jeg en del i løpet av sommermånedene, da mest i en vanlig robåt (trebåt, som har to sett åre så vi kan være to som ror sammen) jeg bruker også en tursculler av og til, men der er det mer krevende med ”flatt” vann. Ellers ”snubler” jeg i årene. Ved roing bruker vi alle de store muskelgruppene; rygg, armer, skulder og beina. Roing er en treningsform som gir jevn forbrenning
Roing på innendørs romaskin er en øvelse som har alt; styrke, kondisjon og kaloriforbruk. Bruken av armer, bein og rygg gir en super kaloriforbrenning. Dersom teknikken din ikke er riktig, risikerer du å stivne fort. Derfor er det lurt å få veiledning av en som kan det før du setter i gang.

Så mye forbrenner du ved middels intensitet i 60 min:
Kvinne, 65 kg: ca. 395 kcal Mann, 80 kg: ca. 500 kcal

images
3. Ellipsemaskin

Selv har jeg ikke så mye erfaring med bruk av ellipsemaskin, men også med dette treningsapparatet bruker du mange muskler derfor får du en jevn treningsøkt med høy forbrenning. Ellipsemaskinen er enkel å bruke, passer de fleste og er skånsom for muskler og ledd.
Enkel trening for de som ikke liker å jogge, men som vil ha høy kontinuerlig forbrenning. Bruken av rumpe og lår gir i tillegg en god oppstrammingseffekt. Start med 125 til 145 tråkk i minuttet og etter hvert som formen din blir bedre kan du øke motstanden og eller frekvensen.

Så mye forbrenner du ved middels intensitet i 60 min:
Kvinne, 65 kg: ca. 428 kcal Mann, 80 kg: ca. 540 kcal

 

Ingrid Kristiansen
4. Langrenn
Langrenn er en av de treningsformene som jeg personlig liker aller best. Den er bare helt unik. Dette er vel fordi
jeg føler at jeg får en fin naturopplevelse. Og selvfølgelig fordi jeg mestrer både teknikk og utstyr. Jeg lært
tidlig å gå på ski og har vært med på det norske kvinnelandslaget på ski fra jeg 16 – 24 år. I dag driver jeg både
teknikktrening i langrenn og intervalltreninger på ski om vinteren. I langrenn bruker vi de store muskelgruppene
i bein, rygg og armer. På grunn av forskjellig terreng, føre og teknikk blir forbrenninga ujevn

Så mye forbrenner du ved middels intensitet i 60 min:
Kvinne, 65 kg: ca. 525 kcal Mann, 80 kg: ca. 660 kcal