Hvorfor er søvn viktig?

Søvn er helt avgjørende for helsa vår. Mangel på søvn kan gå ut over både formen, følelsen, velvære og utseendet vårt. Du har sikkert også prøvd å gå på jobb eller hatt en treningstur etter en natt med altfor lite søvn og fått føle at alt da blir tungt.

I tillegg til at alt er tungt, blir vi også mindre konsentrert, vi lærer langsommere og vi gjør en dårligere jobb.

Søvn er og blir en meget viktig faktor for både kropp og sjel!!

Mange eksperter forteller oss til stadighet hvor viktig det er med 7–8 timene med søvn hver natt, og det gjør de ikke for moro skyld. Det er nemlig meget viktig om man skal greie den tøffe hverdagen som mange av oss har.

Får du for lite søvn, har det nemlig også en negativ effekt på fremgangen dersom du trener mot viktige mål. Når du trener, er det utrolig viktig at du får nok søvn så kroppen kan restituere seg og bli sterkere.

Faktisk skal kroppen helst ha mer hvile enn normalt etter en hard treningsøkt, derfor er det meget viktig med gode søvn vaner.

FullSizeRender 4

Huden reagerer også negativt på dårlig søvn:

Det er nok mange som har sett seg i speilet etter en natt med dårlig søvn. Man ser noe mer ”dratt” ut etter en slik natt. Det viser seg at huden vår også blir påvirket av nattesøvnen.

En studie har vist at huden trenger mer tid på å komme seg etter skader forårsaket av f.eks. UV-stråling, og at aldringstegnene vises raskere hos personer som sliter med søvnproblemer.

Bedre oversikt gir bedre søvn:

Har du oversikt over søvn din? Mange av oss får mindre søvn enn de anbefalte syv timene uten at vi nødvendigvis vet hvor stor betydning det har i hverdagen vår.

Derfor har flere begynt å bruke smarte hjelpemidler som f.eks. aktivitets- og søvnmålere som gir en oversikt over nettopp søvnforbruk. Selv har jeg brukt en slik måler i mer enn ett år nå og jeg synes det har gjort meg mer bevisst på hvordan søvnen påvirker hverdagen min.

Selv bruker jeg Garmin  Forerunner 935, og den synes jeg er både fin og lett å bruke.

Dette  kan en aktivitets klokke hjelpe deg  med:

  1. Måler søvn- og aktivitetsnivået
  2. Måler kaloriforbruket
  3. Fungerer som klokke med innebygd kalender, alarm og stoppeklokke
  4. Fin klokke som kan brukes både til trening og ellers, har også pulsmåler og GPS