Små endringer i livsstilen din kan gi store varige endringer!

 Ingrid Kristiansen

Dropp slankekurene! Ønsker du å gå ned i vekt, bør du heller gjøre små, effektive endringer i livsstilen din. Da er sjansen for å gå ned i vekt og at kiloene holder seg borte mye større.

Høres ikke det enkelt ut? Gjennom mer enn 40 år har mange forskere studert menneskers kosthold og vekt.   Alt med samme formål, for å finne den perfekte slankekuren. Den har de enda ikke funnet, i alle fall ikke direkte.

Fordi uansett hvilke metoder forsøkspersonene prøvde seg på i løpet av disse årene, ble vekten raskt den samme som før de begynte på ”kuren” Men indirekte fikk forskerne likevel svar på spørsmålet. De ble nemlig overbevist om at slankekurer som bare varer noen uker eller måneder, ikke påvirker over år eller årtier.

Derimot kan små endringer i hverdagen gjøre deg slankere over tid. Endringene kan du nemlig beholde i ubegrenset tid, og uten at du savner gamle mønster. Mitt råd er og ta opp kost- og mosjonsvanene dine til vurdering.

Er du lite eller ikke noe aktiv så har du mye å hente på og forandre livsstilen din. Blir du mer bevisst på og ta med deg alle hverdagsaktivitetene du har muligheter i løpet av en dag vil du raskt merke forskjell på både vekta og allmenntilstanden. Du vil gå ned i vekt, ikke raskt, men effektivt på lang sikt

Slankere litt etter litt. Hvordan går jeg frem?

  1. Spis minst 500 g grønnsaker og frisk frukt hver dag
  2. Begrens flytende kalorier. F.eks. Brus, saft og jus
  3. Erstatt fete matvarer med fettfattige varianter
  4. Begrens smør, margarin og olje til et minimum
  5. Spis deg mett, men ikke overmett
  6. Spis deg mett på kornprodukter, grønnsaker og frukt
  7. Velg kornprodukter som er rik på fiber og frø
  8. Spar alkohol og godteri til spesielle anledninger
  9. Vær fysisk aktiv i et tempo som tilsvarer minst 30 minutter og gjerne 1 time pr. dag
  10. Pass på at du ikke tyr til mat dersom du for eksempel er sint eller lei deg

Kilde: International Journal of Obesity