Er kroppen din klar for sommeren?

Sommerkroppen?

Glem alt som heter sommerkropp, snarveier til flat mage og større rumpe, slankekurer eller lignende. Vær fornøyd med den kroppen du har. Uansett fasong eller størrelse. Sommeren kommer, og den kommer like “fort” hvert år. Ikke stress i forkant. Fler og fler stresser seg i gjennom våren fordi de skal ha “sommerkroppen” klar. Men hvorfor skal du stresse fordi noen har “bestemt” hvordan “sommerkroppen” skal se ut?

Det er vel egentlig ingen fasit på hvordan du skal se ut? Det aller viktigste er at man har det fin med seg selv på innsiden. Du kan være så trent og sprek du vil, men om du ikke har det bra med deg selv. Har du egentlig oppnådd det du vil da? Noen er store, noen er små, noen er høye, noen lave, noen tykke og noen tynne. Men tenk så fint det er at vi ikke er like? Det hadde vel bare blitt rart. Vi er fine på hver vår måte. Og man er vel aldri helt fornøyd med seg selv, uansett hvordan man ser ut. Sånn er det og sånn vil det bli.


Poenget er at man ikke skal stresse se gi gjennom våren for å komme inn i en buksestørrelse mindre eller for å få sixpack. Man skal nyte den tiden man har, man skal kose seg når man kan, man skal ha det gøy og man skal trene og være aktiv daglig. Men man skal ikke trene og være aktiv bare for å bli tynnere eller sprekere. Man bør tenke over hvorfor man egentlig trener og er aktiv? Er det for å se fin ut for andre og seg selv, eller er det for å ha best mulig helse? Det er viktig å ha en balanse.

De som trener og er mer aktive enn deg, trenger ikke ha bedre helse enn deg. Helse er så mye mer enn det å være aktiv. Helse er alt du som menneske gjør for å ha det bra. Sosiale, psykiske og fysiske faktorer spiller en rolle på din helse.


Husk, nyt våren og sommeren. Kos deg i den kroppen du har. Nyt solen i bikini om du ønsker det, ikke tenk på hva andre mener om deg og din kropp. Så lenge du trives i den, så synes det lang vei. Ingenting er finere enn mennesker som trives i sin egen kropp, uansett størrelse. Vi må bygge oss selv sterkere og ikke rakke oss selv ned. Vi er forskjellige og vil se forskjellige ut. Sånn er det. Noen har lettere for å bli trent, andre er flinkere på skolen, noen kan synge også videre. Vi har våre egenskaper og vi må se det positive i oss selv.

HUSK, har du det bra med deg selv er det mye lettere å ta vare på de rundt deg. Heia helårskroppen. Vær litt aktiv daglig, hele året. Jobb med hodet og tanker om deg selv. Ikke stress før sommeren eller syden. Heia helsa og ikke sommerkroppen som ofte blir satt i fokus i disse måneder for altfor mange.

Trenger du råd og tips ta kontakt med Marte kristiansen i Team Kristiansen