Skrive trenings – dagbok? Hvorfor?

Hvorfor skriver man treningsdagbok? Føler det er litt forskjellig oppfatning av dette blant aktive utøvere. Hoved grunnen er jo for å kunne se tilbake til hvordan man trente før gode prestasjoner, eller motsatt.

Oppfatter at mange faller i den fella at de skriver treningsdagbok for å tilfredsstille treneren sin og ikke seg selv. Treningsdagboken er en dagbok som det navnet tilsier. En dagbok forteller noe om situasjonen den dagen, og det er ikke alltid situasjonen er sånn man ønsker. Ærlighet og justeringer i treningen er helt vesentlig for å få fult utbytte av den aktuelle formen den dagen.

Utfordringen for mange er at de ønsker at treningsdagboken skal se best mulig ut og bruker nesten mer tid på å skrive i den enn å faktisk trene. Noen trenere er også veldig strenge på at alt skal skrives ned i minste detalj, og da føler jeg fokuset ligger på feil sted.

Så husk at treningsdagboken er et fint verktøy å ha, men ikke bli for opptatt at alt skal se bra ut på papiret. Det er i bunn og grunn treningen som legges ned som er det viktigste!

Skrevet av Sondre Kristiansen som jobber i TEAM KRISTIANSEN