Sliter du med treningen?

Vitaminer viktig for en aktiv kropp

Vitamin D er viktig uansett om du trener eller ikke, og er noe mange av oss får for lite av. Kroppen er avhengig av en rekke næringsstoffer for å kunne holde en god mental og fysisk helse. Noen næringsstoffer er viktigere enn andre. Veldig mange får ofte for lite av viktige næringsstoffer. Vitamin D er et vitamin veldig mange her i Norge får, for lite av. Mangel på vitamin D kan føre til svimmelhet, slapphet og depresjon. Vitamin D er viktig for et sterkt skjelett, og det er viktig for immunforsvaret, og begge disse faktorene har betydning når det kommer til trening og prestasjon.

Vitamin D påvirker musklene våre

Det er liten tvil om at vitamin D påvirker en rekke funksjoner i kroppen våres, også musklene. Mye tyder på at at det påvirker og har effekt på muskelfunksjonen og prestasjonsevnen. Det sies også at for lavt vitamin D nivå i blodet hemmer den totale muskelkraften. Det omvendte kan ha en positiv effekt.

Det har vist seg at et lavt D-vitaminnivå i blodet hemmer den totale muskelkraften, mens det omvendt kan ha en positiv effekt når D-vitamin er til stede i større mengder. flere studer på idrettsutøvere er gjort og resultatene er spennende. Det viste seg at mangel på vitamin D i kroppen faktisk var 77 prosent svakere enn de med tilstrekkelig vitamin D.

Ta tran

Dersom man inntar vitamin D i samsvar med anbefalingene, det vil si tilsvarende en skje tran om dagen, så får vi det vi trenger av vitaminet.

Skrevet av : Marte Kristiansen