Grensesprengning og barriærebryting med tankekraft

Jeg skal fortelle litt om meg selv og veien min fremover fra og være en OK idrettsutøver til å bli en ener og verdensrekordholder i lange løp (5000 m,10 000 m, 1/2-maraton og maraton) Mange vil nok synes dette er en «rar» historie, men jeg skal garantere dere at ved riktig tenking og selvfølgelig fysisk trening parallelt kan gjøre underverker. Jeg er et godt eksempel på det. Jeg hadde i mange år drevet langrenn og friidrett samtidig med studier. Jeg var da blant Norges 4-5 beste skiløpere og det var bare en løper som slo meg. Det var som løper hele forandringen begynte. Etter mange års trening og frustrasjon på og ikke bli bedre jeg tok kontakt med Willi Railo (best kjent for boka: «Best når det gjelder»)

Jeg husker veldig godt den dagen jeg hadde mitt første møte med Willi. Jeg var veldig spent, men fikk roen ganske fort. Han var god på å få folk til å føle seg OK. På mitt første møte fikk jeg en arbeidsoppgave. Han fortalte meg at jeg hadde et Grete Waitz kompleks, det visste jeg jo, men jeg var interessert i å bli kvitt det. Det er her historien min starter. Helt utrolig hva en kan få til ved å jobbe med tankene.

Etter mitt første møte med Willi Railo tok det meg 10 dager før jeg slo Grete første gang, og de nærmeste ukene slo jeg henne flere ganger. Etter 3 uker satte jeg Europarekord i maraton og etter dette løpet møtte jeg bare Grete i noen få konkurranser. Det så ut til at hun nå hadde fått et Ingrid Kistiansen kompleks.

Etter denne fremgangen fikk jeg mersmak på å bruke «hodetrening» frem mot viktige konkurranser, og det er her det neste løftet mitt som toppidrettsutøver kom. Nå var det grensesprenging/barriærebryting som var tema. Jeg hadde jevnlige møter med Railo og jeg husker spesielt mitt første møte vi hadde i forbindelse med grensesprenging. Railo stilte meg følgende 3 spørsmål:

Railo spørsmål 1: Hvor fort tror du verdens beste kvinne vil løpe 10 000 m og maraton på om 7 år ?
Jeg svarte: Jeg tror verdensrekorden vil være rundt 30 min på 10 000 m og 2.18 timer på maraton.

Railo spørsmål 2 : Hvilke nye treningsmetoder tror du vil finnes om sju år ?
Jeg svarte: Jeg tror vi vet så mye om utholdenhetstrening i dag at noe helt nytt og unikt vil ikke komme. Mulig at høydetrening vil bli mer brukt.

Railo spørsmål 3: Hvorfor skal du da vente i sju år ?
Jeg svarte: Vet egentlig ikke.

Railo foreslo at jeg skulle løpe på disse nye tidene om to år og ikke sju. For å greie det måtte jeg ha to mål, ett realistisk og ett barriærebrytende. Jeg startet opp å trene mentalt mot disse målene. Du lurer kanskje på hvordan treningen foregikk ? Denne treningen foregikk stort sett ved å jobbe med tankene, hvordan jeg ønsket å føle meg i løpsituasjonen og sist men ikke minst se meg selv først i alle konkurransesituasjoner.

  1.   Jeg så for meg selv bryte målsnora med disse tidene over målflagget. Mentale bilder oppfatter kroppen mye lettere enn mange ord, derfor brukte jeg
  2.   Jeg skrev ned målene og hang dem rundt om i huset, slik at jeg leste de mange ganger pr. dag. Dette for at jeg etterhvert skulle akseptere og tro på  målene mine
  3.   Jeg leste inn målene på tape og lyttet til tapen så ofte som mulig, og da helst i en avspenningstilstand.

Med målrettet jobbing mot disse barriærebrytende målene fikk jeg omprogramert hjernen min, slik at jeg selv til slutt trodde jeg kunne greie å løpe på disse tidene. I løpet av to år satte jeg 4 verdensrekorder, 5 000m, 10 000m , 1/2 – maraton og maraton. Dette var bare helt fantastisk, så jeg anbefaler flere som går rundt med drømmer om å gjøre noe barriærebrytende, jobb med tankene og hjernen. Tankens kraft er mye sterkere enn du tror. Jeg hjelper i dag personer som ønsker å lære mer om disse mekanismene, og hvor enkle virkemidler en kan bruke.

Lykke til!!

Ta kontakt da vel om du ønsker hjelp.