Sørkedalen er og blir mitt eldorado.

 QK-800

Sørkedalen er en av dalførene i Oslo, og som frilufts elsker og en som liker å trene ute i naturen er denne dalen et eldorado sommer som vinter. Vi  kom flyttende til Oslo våren 1984 og var så heldig at vi fikk en firmaleilighet ved Bogstad camping.

Da ble Sørkedalen en naturlig trenings arena for meg. Her la jeg grunnlaget for mange av mine verdensrekorder i årene 1985 – 1989 både med og uten  ski på beina. Da jeg hadde små barn var dette et fantastisk turområde som mine barn elsket å ferdes i. Dette pga. at mulighetene for å finne stier i vill natur lå side om side med flotte stier og grusveier som egnet seg for barnevogner eller for sykkelturer.

Nå etter at jeg er blitt «idrettspensjonist» bruker jeg også denne delen av marka flittig. Det som er så fantastisk med Sørkedalen dalen er at det er snø om vinteren her selv om snøen uteblir andre steder i Oslo marka. Fantastiske skiløyper blir kjørt opp daglig så det er en fryd og ferdes i disse løypene.

Her kan du gå fine turer korte som lange, men ekstra gøy er det dersom en kommer seg opp alle bakkene til Heggelivann (ca. 10 km fra Skansebakken). Da kan en gå i rullende fint terreng så langt en ønsker, ja Løvlia og Ringkollen for å nevne noe. Jeg kan også anbefale denne arenaen til småbarnsfamilier.

index

Fra Skansebakken (innerst i Sørkedalen) kan en gå flere fine turer inn til serveringssteder. Turene er fra ca 3-6 km en vei. Det er flere turer å velge mellom til bl.a. Vensås seter, Smedmyrkoja , Storbekkhytta (kiosk) for å nevne noen.

Vensåsseter_i_Bærumsmarka

Liker en å sykle så er også Skansebakken eller Elveli i Sørkedalen fine utgangspunkt for sykkelturen. Her kan en sykle på flott grusveier dersom en ønsker det, men er du en stisykler finnes det mange muligheter for fine turer  på stier også.

index

På sykkel er turer til Heggeliseter, Løvlia, Kikut, Finnerud, Kobberhaugen flotte mål for turen. På disse hyttene kan en få seg noe og spise eller drikke dersom en ønsker det.

index

Dersom du aldri har vært i Sørkedalen på tur så anbefaler jeg deg å prøve det. Liker du å gå på ski kan du allerede i dag prøve deg fra en av de mange startstedene (Skansebakken, Elveli, Årnes, for å nevne noen) Jeg er sikker på at du ikke vil angre deg etter en slik tur. Dersom du ikke liker å gå på ski så prøv deg på tur i Sørkedalen til våren/sommeren enten til fots eller på sykkel. Jeg garanterer deg flotte naturopplevelser i en av Oslos flotteste utfartssteder.

God tur!