Bli kjent i egen by? Turforslag!

 

 

Lyst til å ha et anderledes turmål I Oslo området? I år har vi tenkt å bli litt bedre kjent i vår egen by. Derfor har jeg gått til anskaffelse av tur kart over de fleste steder i Oslo. Disse kartene får en gratis bl.a. på biblioteket. (Turkart Oslo sør, turkart Oslo vest osv.) dessuten synes jeg Stolpejakt turene er flotte tiltak som jeg prøver meg på i forskjellige deler av byen. Det vil jeg også anbefale. Den første turen startet vi med og ta T-banen til Bergkrystallen. Bare T-bane turen var lærerik for oss som det meste av året holder til i Oslo vest.

Turen fra Holmen (Østeråsbanen) stasjon til Bergkrystallen tok ca. 30 min, vi måtte skifte T-bane en gang, men disse banene går så ofte at det ble lite eller ingen ventetid. Jeg hadde gjort hjemmeleksa mi før vi drog av sted, skaffet et turkart over Oslo sør, slik at vi skulle finne de beste veiene/stiene å gå på ned til Oslo sentrum.

Turen startet ved endestasjonen for T-banen på Bergkrystallen, vi gikk så videre på tursti forbi Lamberseter skole og idrettsanegg. Dette idrettsanlegget har bl.a. en flott løpearena med kunst dekke. Vår vandring gikk så videre til Østensjøvannet på flotte turstirer/veier.

Vi krysset Europaveien like før vi kom til Østensjøvannet. Turen fortsetter et stykke langs Østensjøvannet og forbi Manglerud hallen og Manglerud skole. Dette området er et flott turområde for folk flest og vi traff både turgåere og joggere på vår vandring langs vannet. Turen gikk videre på flott tursti forbi Manglerud kirke og nedover mot Svartdals parken.

Vi passerte Europaveien et par steder, men det bød ikke på problemer da turveiene var godt planlagt enten med broer eller tuneller. Enten dere tror det eller ei gikk vi på flotte stier og usjenerte plasser nedover mot byen. Turveien langs Alna kan anbefales, her er det sikkert flott både, vinter, vår, høst og sommer. Vi fortsatte vår vandring nedover mot sentrum langs Klosterenga og ned til Oslo Kretsfengsel.

Deretter gikk vi gjennom den travle Storgata og Karl Johans gate til Nasjonalteateret T-bane stasjon. Derfra tok vi T-banen tilbake til Holmen stasjon hvor vår tur hadde startet.

Denne turen vil jeg virkelig anbefale, men skaff deg et kart før du går, for da er det lettere å finne frem.

God tur!