Jo hardere, jo mer, jo bedre?

Trener du bare hardt?

Som PT og løpetrener har jeg jobbet og jobber  med mange forskjellige type mennesker. I alle aldere, begge kjønn og forskjellig form. En ting som går igjen er at alle tror at de bare skal trene hardt. At det er da de blir gode og at de gjerne skal trene mer enn de egentlig orker eller har mulighet til. Hvorfor er det slik? Hvorfor går man rundt å tror at jo hardere, jo mer, jo bedre? Er det fordi samfunnet vi lever i setter press på oss? Er det fordi det er “in” å være sporty? Eller er det fordi media skriver ting de kanskje ikke helt har peiling på? Ikke vet jeg. Men jeg vet at de fleste går rundt å tror det og at de ikke selv forstår hvorfor de ikke kommer i bedre form?

Det er menneskelig å tenke at jo hardere, jo mer, jo bedre? Men funker dette i virkeligheten? Det vil nok funke på kort sikt, men du vil fort treffe på nedturer etter nedturer. Vi mennesker er ikke maskiner. Og vi tåler ikke å bare kjøres hardt på trening. Sånn er det. Vi må lære oss å lytte til kroppen. Ikke bare overse kroppens signaler, det er ofte en grunn til at den sier i fra.

Jeg og de andre i Team Kristiansen har mange løpekunder innom. Vi kan tørre å påstå at 90% av alle disse får en aha opplevelse når de hører våres treningsfilosofi. Vi anbefaler aldri å trene mer en 20% av total trening hardt, resten rolig. De fleste kundene har før de kom til oss, gjort motsatt og derfor ikke sett fremgang i sin trening. Etter mellom 6-8 uker med vår filosofi får de en stor fremgang og dette er så klart motiverende for alle parter. Men de fleste tror ikke på oss før det har gått en stund og de ser fremgang. Hvorfor har det blitt sånn? Hvorfor har ikke fler treningsinteligens?

Poenget med trening er jo for de fleste å bli bedre. Derfor er det så synd at så få som driver utholdenhetstrening ikke forstår viktigheten av å gjøre det riktigst mulig. Husk at du ikke bare kan trene hardt. Du vil tilslutt bli overtrent, få skader og det kommer til å gå utover motivasjonen din. Du må variere.

Trenger du hjelp til løpingen din?

Ta kontakt med oss  i Team Kristiansen vi er spesialister på utholdenhetstrening og spesielt løping.