Har du en MARATON drøm?

 Ingrid Kristiansen og Johan kaggestad

Undersøkelser viser at mange går med en maratondrøm i ”magen”. Det aller viktigste for deg dersom du går med en slik drøm er at du har et lengere trenings perspektiv enn bare noen måneder med trening før du skal realisere drømmen din.

Maraton er en lang og krevende distanse og for å løpe det trengs en del trening, slik at kroppen din tåler påkjenningen. Da mener jeg først og fremst beina og den belastningen de får ved å løpe så lenge på asfalt/eller annet underlag.

Det blir en helt annen utfordring enn å gå lange skirenn. Da glir du jo deler av turen (løpet), men den fordelen får du ikke når du løper. Du må faktisk flytte og løfte din egen kropp hele tiden.

Til det trengs det en del trening spesielt dersom denne konkurransen skal bli en OK opplevelse og kanskje gi mersmak. Hva du tror?

Jeg anbefaler de fleste som spør meg at de bør trene, løpe, gå eller gjøre annen kondisjonstrening i minst ett år før man starter opp med mer spesifikk løps trening mot maraton løpet.

Dette for at kroppen skal venne seg til litt treningsbelastning over tid. I denne første fasen er det ikke så nøye med hva du gjør bare at du gjør noe flere ganger i uka som utfordrer deg litt. Da mest på utholdenhet.

Du trenger ikke å trene harde intervaller nei snarere tvert imot.

Flere råd og tips kan jeg gi deg både på min blogg og for mer inviduell tilpassing kan jeg anbefale deg en terskeltest hos Team Kristiansen

Maraton drømmen lever det er i alle fall sikkert  skal tro på undersøkelser:

  1. 35% ønsker å løpe maraton
  2. 23% ønsker å løpe maraton en gang i vivet, men ikke akkurat nå
  3. 4% har løpt maraton og vet ikke helt om de ønsker å prøve igjen
  4. 15% vil ikke løpe maraton, de ønsker å kose seg på litt kortere turer og løp
  5. 23% har overhode ikke noen slik drøm.