Trenger du noen enkle løpstips ?

Her kommer noen enkle tips på bedre løpsteknikk
1. Det er ikke vanskelig å få til et godt og effektivt løpesteg. Det viktigste for å få til det er å løpe mer og bli i bedre fysisk form.

2. Utnytt tyngdekraften
Når du løper er det lurt og utnytte tyngdekraften, dette gjør man best ved å la kroppen helle litt forover. Gjøre du det er det lettere å lande med foten under kroppen, som er en viktig faktor for å få et effektivt løpesteg. Når farten blir stor nok, blir det naturlig å lande på mellomfot/forfot.

3. Lurt og ha høy frekvens, men samtidig holde en naturlig skrittlengde
For at du skal klare å lande med foten under kroppen, er det viktig med høy frekvens på beina. Men du må ikke trippe med korte skritt, men holde en naturlig skrittlengde for deg. Man får flere skritt i minuttet når man løper med høy hastighet enn om hastigheten er lavere. Så pass på at du ikke bare tripper.

4. Armbruk
Har du prøvd å løp med hendene i lomma, og kjent hva det gjør med rotasjonen i overkroppen. Når vi fører frem motsatt arm og bein (diagonalbevegelsen som er naturlig for de fleste av oss), motvirker det rotasjonen i overkroppen og bevegelsene vil gå mest mulig rett frem i fartsretningen. Armene kan pendle lett frem og tilbake og skuldrene skal være avslappet.

 

5. Kneløft
Pass på at du ikke løfter knærne for høyt, i alle fall om du ønsker å bli bedre på 5km og lengere løp. Du skal jo fortest mulig fremover og det er da viktig at vi ikke løfter knærne for høyt. Da vil du bruke unødig krefter opp og ned enn og ha god flyt fremover i fartsretningen
Hvordan trene på god teknikk?
Det er lurt å drive litt med teknikktrening når du føler deg uthvilt. Men jo mer du løper i en fart som er behagelig for deg vil du legge deg til en god grunn teknikk. Stigningsløp (løpe ca. 80 – 100 m med stigende fart, men i flyt) underveis på en løpetur kan være lurt for å få god løpsteknikk. Enda viktigere er dette når du er kommet så langt i treningsarbeidet ditt at du har begynt med intervalltrening. Det hjelper lite å ha god teknikk ved rolig jogg, dersom man bare kaver når farten blir litt større. Jeg/vi i Team Kristiansen forteller alle vi jobber med at man skal løpe intervalldragene i ”flyt” fart. Gjør man det vil denne ”flyt” farten bli fortere og fortere. Dette bruker å motivere løperne.

Lykke til folkens! Ønsker dere råd og hjelp med skreddersydd opplegg? Ta kontakt med oss i Team Kristiansen